15 april 2015

Hiška za otroke

Ko smo živeli še v bloku (kjer bom gotovo spet nekoč živela;), sem otroke ves čas vozila na igrišča, ker so takooo radi plezali po drevju in igralih, da bi kompenzirala to, da tega nimajo doma. In vedno smo iskali kaka zanimiva, nova igrišča s kakimi luštnimi igrali, sploh so bila pa priljubljena vsa, ki so imela hiške ali vsaj kaj dvignjenega, kjer si lahko gor hodil! Tako sva vedela že davno preden smo imeli sploh teoretične možnosti, da si najini otroci želijo svojo hiško... No, pa smo se preselili in s tem so se te možnosti odprle. Potem se je malo vse skup zakompliciralo, kot se pri vsaki obnovi spodobi in tako se lani vrtu nismo toliko posvečali, ker smo morali najprej uredit vsaj za silo notri... Ampak ideja je ostajala...
 No, pa jo imajo! Svojo hiško! Mavrično. Kot sta želeli sestrici. In z modrim toboganom. Ko si je želel mali princ. Sosedje pravijo, da je lepša od naše:D. Moram priznat, da bi se kar strinjala:D. Dobila je vsekakor več pozitivnih komentarjev mimoidočih in tukaj živečih, hehe.
Ampak lepo po vrsti... najprej jo je bilo treba sestavit...
Izravnat tla (odstranit korenine, posipat s peskom) in položit tlakovce, na katerih hiška stoji. No, pri pesku sta se takoj našla tamaladva... (in "pomagala")
 Ogrodje in dno že stoji!
Hoooruk! In še hiška!
 Samo še ograjica (medtem ko temnolaska vadi gimnastiko:))
Zlatolaska pa opazuje od strani, vsa srečna, da bo hiška koooončno čisto gotova!
In na juriš! Kdo bo prvi gor? Punci sta se zakadili, midva pa upala, da se navdušenje še ne bo prav kmalu poleglo...
Srečna obrazka gledata skozi svoje okence:)
in se sončita na svoji terasici:)
Ekola, hiška postavljena in v uporabi! Uživajte otročki, upam, da vam bo doooolgo služila!
Hvala dedi!

PS: punci sta se mi že zahvalili (vsaka vsaj 10x), da sem pobarvala hiško mavrično, kot sta si želeli, tako da sem že čisto pozabila, koliko časa je to vse skup vzelo in lahko rečem, da se je splačalo! Ker take male reči naredijo tisto piko na i, brez katere i ne bi bil i, ampak samo črtica:). In mavrica, brez katere hiška ne bi bila "njihova lepa mavrična hiška", ampak bi bila samo otroška hiška. Upam, da bo ostalo tako in ne bo hiška na koncu samevala. Za vsak slučaj pa imam v rokavu par trikov, kako jo naredit zanimivo, če bi se to kdaj zgodilo (ali pa samo za preventivo, hehe;).

PPS: Če se sprašujete, kje je v tem postu in med vsem tem direndajem mali princ, pa zveste jutri:). Namig: najprej se ni mogel odtrgat od tiste kante s peskom zgoraj, potem pa...

2 komentarja:

katja pravi ...

mene pa zaniam še korak prej..a to konstrukcijo ste kupili al to je spet iz dedijeve delvanice?

veri pravi ...

Hiško (skup s tramovi in podnom in lajštami za peskovnik) sva kupila, samo pobarvala sem jo sama. Celo montirali so jo potem oni, ker je alfa samček rekel, da bo bolj ziher, če dela to nekdo, ki to ves čas dela, ne pa mi, amaterji;). Jaz sem samo barvala, ampak to pa celo, do zadnje pike:).
Dedi se je sicer ponujal, da bo pomagal tako pri hiški kot pri sestavi, samo ima že toliko projektov, da skoraj ne bi bilo fer, da bi mu še enega naprtila - že stopnice zapret sem mislila, da nama bo samo svetoval, kako, sta pa potem z očijem delala par vikendov ko budali in sva mela oba kar slabo vest... Je pa (proti moji volji sicer) dejansko plačal hiško - kao darilo za moj rd:D. Sem še napisala spodaj hvala dedi, pa vidim, da tega ni objavilo (včasih prehitro kliknem objavi, pa potem popravljam in včasih mi spremembe naredi, včasih pa ne, ne najdem vzorca)... Moram popravit.