sreda, 24. september 2014

Varietejček in pravljične urice v knjižnici


Počasi se k nam plazijo spet deževni dnevi in vedno daljše noči, ko so nam ure zunaj bolj skopo štete. To se sliši sicer zelo depresivno, vendar je lahko prav zabavno tudi notri - in zato ni treba čepet doma:). Naj vas tokrat povabim na pravljice. Zastonjske.

Ena takšna lokacija je kavarna Union, kjer imajo vsako soboto Varietejček za otroke. Slike so še izpred 2 let, vendar zadeva še vedno poteka. Zanimiva bo predvsem za manjše otroke, šolarjem bo verjetno že dolgčas.

Takile miceni pa uživajo na blazinah, ko gledajo in kasneje ustvarjajo:).

Če ste predaleč od Ljubljane, da bi prišli na varietejček, pa lahko greste na pravljične urice v bližnjo knjižnico - to prirejajo skoraj vse knjižnice:) Če tega nimajo, pa vprašajte knjižničarko in naročite par prijateljem, da tudi vprašajo, da bodo videli, da je zanimanje in jih znajo naredit:).

Ali pa jih naredite sami:) Kar tako, ob obisku knjižnice:). Včasih vam niti ne bo treba nič, ker si jih bodo otroci naredili sami:). Sploh če ima knjižnica take luštne rekvizite, kot je ta kosovirjeva žlica, popolna za branje pravljic v njej:)

Uživajte v pravljični jeseni in zimi!

3 komentarji:

Damjana pravi ...

Veri, živjo, juhu! Komaj sem čakala tvojo naslednjo objavo :) Spomnila si me, da se verjetno splača it pogledat tudi v Lutkovno gledališče. Al pa je za 2-letnike še prezgodaj?

Anonimni pravi ...

Živjo,

sem prišla spet malo pokukat in vidim da si le našla nekaj časa :) Tudi mi smo redni obiskovalci Varietejčka in na prvi sliki so spodaj desno moji trije fantje :) Ne vem če se me še spomniš, ampak moj prvorojenec in tvoja drugorojenka sta isto stara, tako se poznava.

Pozdravček, pa upam da kmalu spet kaj napišeš ;)

Anonimni pravi ...

Super, da si spet nasla cas za objavo. Ure pravljic so res super, ravno tako ustvarjalnice.