03 julij 2014

Nova kuhinja

Končno še naša nova kuhinja - velika, svetla in samo naša:) To je najina prva kuhinja, ki sva jo sama izbrala, kupila, splanirana čisto po najinih željah in tudi prva, ki je mlajša od 40 let:D. Urejena je kar se le da praktično, pa za vse dizajnerje - take nima nihče, čeprav je to najbolj prodajan model v salonu Gros Novak - model Mela - moderna linija, imitacija lesa (barva: larix).
Na sredi je otok, ki še ni končan, sestavljata ga pa prastari pomivalni stroj, ki je prišel s hišo in pol časa ne dela in naša stara previjalka - glede na to, da je ne bomo več rabili, lahko služi drugemu namenu, ne?:) V predalih je pribor, noži, zajemalke in podobno, pa seveda krpe, predpasniki itd... kar pač rabiš pri roki. Naredim enkrat turo po predalih, hehe. Ko bo otok končan - manjka namreč še korito za tamale (na drugi strani pomivalca) in stopničke, da bomo lahko delali skupaj na pultu na otoku, kjer bo dovolj prostora za vse in nihče ne bo pod nogami, ker bojo na drugi strani (pozicija strateško premišljena, hehe).
  Takole izgleda kuhinjski del (slika spodaj): levo je pomivalno korito, potem ozka omarica s pultom, na katerem je vodogrelec (da je blizu korita in štedilnika, tako razporeditev toplo priporočam - sem mela že prej tako in hotela imet tudi tu šteker zanj tam vmes, da je čim manj prenašanja vroče vode sem pa tja (mali pod nogami;)). V omaricah nad koritom so kozarci in skodelice (ker to pač rabiš, ko si greš natočit vodo ali naredit čaj).
No, potem je srce kuhinje: moj stari štedilnik (jap, tako zelo sem navezana (z razlogom!) na svoj stari Gorenjev štedilnik z dvojnim vok plinom in pečico, ki gre do 275°C in noro lepo drži temperaturo, da je šel z nami in so ga vlačili po stopnicah gor in dol... ampak glavni nosač pravi, da se je splačalo:)). In še se bo: trenutno se kuha čokoladni sladoled:).
 Potem je pult do okna in pod njim in na pultu v kotu ob oknu sta mikser in multipraktik, ker je to pač praktično imet na pultu in nalašč je načrtovano tako, da je tam največ prostora in svetlobe - ker ko delaš kake raviole, torte in podobno, je fajn imet prostor;).
Na  levi strani, ki se nadaljuje od okna je potem set višjih ožjih omaric, kjer bivajo moji kuhinjski pomočniki:). Take omarice (samo 50 let starejše) sem imela že v bivši ljubljeni kuhinji in tja sem lahko spravila vse svoje strojčke, kar je bilo sploh super, ker je bil pult dovolj dolg (v L). Tu me - ne boste verjeli! - baše plac kar se strojčkov tiče, ker je ta plut krajši, ampak glavni akterji so vseeno gor: sladoledar (itak), kruhomat, šejker (blender), mikrovalovka in toaster. Ta niz se zaključi s hladilnikom in zmrzovalno omaro.
 V predalih na levi so raznorazni delčki za vse te strojčke, pa še par drugih neumnosti (recimo tista reč za vlivance delat (in ja, se je že zdavnaj splačala;)), spodaj pa stekleni pekači za lazanje, tiramisu in podobno (ker to je pač pogosto v uporabi in mora bit pri roki;) Omarica ob hladilniku je od otrok - not imajo svoj servis, bidone itd... Ko razmišljate, kje bi naredili ta prostor, je takole, blizu, vendar ne ravno pod nogami in stran od pečice idealen prostor. Super je, da je zraven hladilnika, ker si potem mali lahko vzamejo nekaj iz njega in takoj dajo lepo na krožnik oz. v skodelico in je potem malo manj posvinjano od njihovega nosenja sem pa tja (vsaj v teoriji oz. na dober dan;).
 Na drugi strani je jedilni del - jedilna miza s stoli in za njo set visokih omar, kjer je hrana, pekači, modelčki za lučke, posodice za shranjevanje, prti, stvari za otroško packanje, poskuse, itd... Skratka vse, kar rabiš v kuhinji, ampak ni treba, da imaš čisto pri roki.
 Kako se vam zdi? Ja,v objavi manjkata še dve steni, ki jih nisem pokazala, ampak bi bilo preveč slik naenkrat (besed je pa že tako preveč;)... Na eni steni so velike knjižne police, ki jih je naredil dedi po meri:), kjer domujejo vse moje kuharice in začimbe in vam jih pokažem v prihodnjič, na drugi strani pod oknom pa je otroški ustvarjalni kotiček, ki si pa tudi zasluži svojo objavo (in po pravici povedano ni še čisto končan, tako da boste še malo počakali, saj zdaj čez poletje verjetno ne boste tega rabili, hehe;). Tam je ena krasna mizica za otroke, ki jo je dedi naredil po željah, obljubil je pa še klopco, ki bo pasala zraven in midva morava naredit še poličke (za začetek bojo kar navadni žepki, ker jih že imamo), pa obesit rolo papirja, po kateri bojo lahko risali (samo je treba prej steno tam zravnat, tako da - enkrat pozimi;).

28 komentarjev:

katja pravi ...

wau KRASNA!!! da ne hvalim vsakega detajla posebej :-)

uzivajte! k

Anonimni pravi ...

Končno! Že precej časa oprezam tukaj, ker sem, kar se teh stvari tiče, sploh kuhinje, neozdravljiv firbec.

Moje glasno izražanje sreče je privabilo tudi večjo polovico, pa sva skupaj pregledala in pokomentirala.

Najprej me je vprašal, če sem ti jaz izbrala fronte (kje se tukaj vstavi smeško?). Skratka, fronte so prima, enkrat ko bom velika, bom imela podobne.

Glede na to, da gre za kupljeno kuhinjo, menim da se je prodajalec in izvajalec zelo lepo potrudil in ni kakšnih brezveznih lukenj, vse je lepo zaključeno, sploh tista visoka omara pri vratih lepo pride.

Ploščice so, seveda, unikatne, čeprav težko verjamem, da ne poznaš vseh receptov na pamet. Sama bi jih položila še na tisto malo stenico pri oknu, morda samo bele.

Tudi otok enkrat bo in vse bo postalo tako, kot si si zamislila. Doslej mi nikoli ni bilo jasno, zakaj imajo nekateri po dva korita v kuhinji, zdaj pa razumem. Na otoku bo tudi prima prostor za mesenje in valjanje testa...

Ker nisem pristaš rumenkastih tonov, se mi zdi, da jedilna miza s stoli malo ven tolče, ampak mogoče v živo to drugače deluje. 'Luster' pa zmaga!

Spodobi se in pravično je, da imaš končno tako kuhinjo, kot si si jo želela.

Lp, Vijoličarka

P.S. prosim pomagaj rešiti uganko. Sama menim, da imaš dve zamrzovalni skrinji (je treba nekam shraniti ves ta sladoled), moj pa pravi, da imaš dva hladilnika.

veri pravi ...

Hehe, fronte sva skup zbirala in sem jih lahko celo vzela domov za probat in dala gor vse svoje prte, da sem videla, kako pridejo z različnimi barvami in ker je ta tako lepo šla z vsem, je vse premgala:).

Ja, monter je super, pride baje še enkrat naštelat vse do konca, da bo sploh tipitopi. Se da pa res vse zmenit, bom enkrat napisala, kako mi je naredil eno mini omarico iz končka ob omarah, da lahko not spravim table za tamale:)

Ploščic ob oknu ne bo, ker pride tam še en poličnik z ozkimi poličkami - verjetno za čaje, pa sol, pa prčkarije, ki jih rabiš na dosegu (zobotrebci, gumice ipd. Zato jih tam ni, ne bo pa ostalo prazno, samo moramo najprej naredit;).

Ja, dve koriti sta super, če imaš otroke in nemoža, ki radi pomagajo v kuhinji:). Pa sploh bo fajn, da se bojo lahko blizu umili, kadar packajo, ker zdaj pucam njihovo sled v kopalnico:D.

Ja, miza je imitacija bukve, tu ni bilo veliko izbire, ker sta punci že zdavnaj dali pogoj, da MORA bit ovalna, da bosta OBE lahko sedeli pri mami (naenkrat) - prej je bilo skoz kreganje, tako da je to res idealka:). Na srečo je mali zadovoljen na drugem koncu (jaz pa sploh, ker on najbolj paca:D). Sicer pa miza ni neka strašna kvaliteta in bo verjetno zdržala še kako leto ali dve, potem bova pa naredila pravo iz lesa:) Nekoč:)... Stoli so pa fajn, pravi les in ker je bilo vse skup zelo poceni za tak set, sva zadovoljna tudi, če bojo samo stoli ostali:).

Res ni imitacija iste vrste (stoli, miza in regal so bukev, kuhinja macesen, tla pa kao bambus:D), ampak lubi pravi, da je tako boljše, ker mora bit čim večja diverziteta (biolog, kaj češ:D). Sem prej vprašala, če prodajajo v salonu tudi kake take mize, vendar žal ne, tako da nisva komplicirala - glavno da je ovalna, da je mir pri hiši:D.

Lustri, haha, ja večina je še "bosanskih" (tako so pri nas rekli če je samo žica in žarnica), nekaj pa so jih pustili bivši lastniki in ti seveda niso ravno isti stil, milo rečeno:D. Nekoč jih bom naredila, take, da bojo pasali sem not, unikatne, hehe. Ampak itak mora prej ljubi preštemat strop, da jih bo premaknil na prava mesta, tako da imam še čas:)

PS: Imamo en hladilnik, ki ima spodaj zmrzovalni del (to je hladilnik, ki je šel z nami od tam, takrat sva kupila kombiniranega, ker nisva rabila obojega in tudi ni bilo prostora za oboje) in eno zmrzovalno omaro (na desni), ki je nova tukajšnja pridobitev - smo jo morali kupit, ker babi in deda pridelata toliko zelenjave, da jo je treba nekam pospravit jeseni, hehe:). Seveda se ne pritožujemo:). Tako da sta v principu dva zmrzovalnika, samo da uporabljamo samo enega - večinoma tavelikega, ko gremo na morje, pa prej vse pojemo in prestavimo kar ostane v malega in velikega odtajamo. Ko se vrnemo, bo spet sezona pridelkov in bo spet veliki v pogonu.
Ko bojo pa večji, bo pa verjetno mali za sladoled in nastavljen na višjo temperaturo, ja:).

veri pravi ...

Sem pogledala zdaj slikco, pa zgleda miza res precej bolj rumena kot v živo - ampak ker sem rahlo farbenblint, ne bi rada ravno zagotovo trdila... Bom vprašala gospo prodajalko, pa bo povedala:). Ali pa pridi sama pogledat, če si radovedna, hehe.

Karla pravi ...

Za kaj boš rabila "previjalko"?

veri pravi ...

Previjalka je otok - rabim ga za predale in za pult - obožujem veeelike pulte (sploh take, kjer so lahko otroci na drugi strani pulta:D) in rabim veliko predalov za vse pripomočke (v previjalki je pribor, so vsi noži, zajemalke, stiskalnica za česen in podobno... pa valjerji, cedila, soparilnik... ma se tega nabere za celo previjalko:D.

Anonimni pravi ...

Jaz sem pa razočarana. Toliko govora o delovni površini, ki mora biti velika, tu pa je res minimalna. Ploščice so sicer posrečene, ampak nekako ne pašejo v to kuhinjo, prav tako ne miza z stoli in pod. Meni deluje čisto amatersko. In mi ni všeč. Sicer pa to sploh ni važno, glavno je, da je všeč tebi in tvoji familiji. Ampak, ker si že glih vprašala ;).

Anonimni pravi ...

Pa zdaj sem tudi opazila, da imaš različne elemente zgoraj. V čem je to fora? A je zmanjkalo istih ;).

Anonimni pravi ...

Ha! Sem vedela da gre za dve zamrzovalni skrinji. Če jih kdo potrebuje toliko, potem si to ti.

Vsekakor poslikaj, ko boš imela še otok, pa tiste poličke za začimbe, da bom videla, če sem si prav predstavljala.

Kar se tiče 'rumenkastega', točno vem, da sem tečna, imam pa čisto biološko pojasnilo: to imam v genih. Že moj oče je težil, da je treba v lak dati bohvekaj, da ne bo rumena ven udarila. Vseeno, funkcija je na prvem mestu, glavno da sta 'vitezinji ovalne mize' zadovoljni.

V glavnem, meni iz te kuhinje diha ven uresničena želja, ta kuhinja je zato, da se notri funkcionira, kot ta družina funkcionira. Sama dobro vem, kako je, ko je iz mici pici kuhinje, kjer si se moral previdno obrniti, da nisi v kaj ali koga zadel, priti v kuhinjo, kjer se praktično lahko kotalkaš okoli.


Pa še za Anonimno: da so zgornje omarice drugačne barve, kot so spodnje, je eden izmed trenutnih modnih trendov. Že nekaj časa. Ponavadi so spodnje omarice temnejše, zgornje pa svetlejše, najpogosteje bele.

Kuhinje Gros Novak pravi ...

Miza in tla niso tako zelo rumenkaste kot na slikici. Oziroma v prostoru barvna kombinacija ne deluje moteče, čeprav so odtenki različni, ker je prostor velik in svetel in kuhinja sama po sebi precej nevtralna.

Tudi ploščice niso tako izstopajoče kot na slikah, lepo popestrijo prostor.

Pri načrtovanju se vedno naredi več variant, tako barvnih kot samo postavitev, upoštevajoč želje in navade stranke. Enim je najbolj pomembna estetika, enim funkcija, tretjim oboje, tako da je vsak projekt unikaten.

Količine pulta napram prejšnji kuhinji je sedaj x3 :-). Velika sprememba za Vero, se mi zdi :-).

Kar se tiče barvnih kombinacij, gre trend iz ultra belih in močnih kontrastnih barv proti bolj umirjenim sivim, rjavim, peščenim tonom ter različnim imitacijam lesa, zlasti kot žagan les in masiva. Prav tako se umika visok sijaj kot prevladujoč element v prostoru, njegova funkcija je zdaj predvsem poudarek lesnih vzorcev.

LP
Andreja, Gros-Novak

Anonimni pravi ...

Ni sicer stil kuhinje, ki so meni pri srcu in kakršno imam jaz. Vendar , če je zate to kar si želela, potem je to najvažnejše. Zate sem si sicer predstavljala , da bo to kuhinja s sto in enim predalčkom, poličkami, obešenkami,več odlagalne površine, več lesa več, vintage stila in predvsem brez tistega sklopa velikih in mnogoterih omar za jedilno mizo.Te za moje pojme sodijo bolj v kakšno garderobo. Vendar kuhinja je vaša in upam, da se boste v njej imeli lepo.

veri pravi ...

Različni elementi so po nasvetu strokovnjakov, da je vsaj nad hladilnikom in zmrzovalnikom bela, da ne tolčeta ven, ker nista in ne bosta vgradna. Sicer ob vseh risbicah, ki so navešene na njima, se verjetno ne bi niti opazilo, hehe. Ampak naj bi bilo tako boljše, glede tega nisem strokovnjak, mi je oboje ok.

Anonimna, kar se delovne površine tiče, se strinjam, trenutno je ni nič (za naše standarde:D), ker še na otoku ni pravega pulta (je ena ogromna deska, ki služi temu namenu, ampak ni to to. Bo pa, ko bo končan, tam velik pult, garantiram:). Sicer se strinjam, da je sedaj pulta dejansko manj kot sem ga mela v mini kuhinji, ker so tam stali strojčki na visokih omaricah ob steni in je to služilo kot pult, pa enega po meri sem imela in cel pomivalni stroj je služil temu namenu. Bo pa tudi tu tako oz. še boljše, ko dobi otok svoj glomazni pult:). Ampak nama je prišlo par neplaniranih zadev vmes in zadeva še ni končana:(.

Vitezinji sta zadovoljni, hehe in mali vitez tudi, tako da to je glavno:). Midva pa tudi.

Se strinjam, da ta kuhinja z vsemi "ne"ji, ki jih nisva upoštevala, verjetno zaboli marsikaterega esteta, vendar je nama res prva funkcionalnost - sploh v kuhinji. V dnevni sobi se bova igrala z estetiko, tam je hrastov oljen parket in klavir in bo vse v lesu in lepo:). V kuhinji pa rabimo funkcionalnost, da ni treba tulit na tamale, da naj ne polivajo, prašijo itd... To težko dosežeš

Ja, se strinjam predalčki in poličke so super, imajo pa dve slabi lastnosti: prvo: so precej dražji od omar in drugo: vse je na očeh:D. In tamali tako vse vzamejo, predvsem se pa vidi, ko to "nazaj pospravijo" ali če ne pospravijo nazaj (pa tudi nihče drug ne:D). V zaprtih omarah veliko lažje vzdržujem red in vedno vem, kje je kaj:).

Bom enkrat poslikala še od znotraj, da bo ljudem jasno, zakaj jih rabim:D. Ker so res nabasane in not je 1001 drobnarija in te pa ne zgledajo tako lepo, ko so natlačene ena na drugo, da bi jih človek kazal okoli;). Vem, da so vsi govorili, da bo to grozno zgledalo, samo meni so tako pri srcu, ker je not vse, kar rada uporabljam in s čimer razveselim tiste, ki jih imam rada:)

veri pravi ...

Različni elementi so po nasvetu strokovnjakov, da je vsaj nad hladilnikom in zmrzovalnikom bela, da ne tolčeta ven, ker nista in ne bosta vgradna. Sicer ob vseh risbicah, ki so navešene na njima, se verjetno ne bi niti opazilo, hehe. Ampak naj bi bilo tako boljše, glede tega nisem strokovnjak, mi je oboje ok.

Anonimna, kar se delovne površine tiče, se strinjam, trenutno je ni nič (za naše standarde:D), ker še na otoku ni pravega pulta (je ena ogromna deska, ki služi temu namenu, ampak ni to to. Bo pa, ko bo končan, tam velik pult, garantiram:). Sicer se strinjam, da je sedaj pulta dejansko manj kot sem ga mela v mini kuhinji, ker so tam stali strojčki na visokih omaricah ob steni in je to služilo kot pult, pa enega po meri sem imela in cel pomivalni stroj je služil temu namenu. Bo pa tudi tu tako oz. še boljše, ko dobi otok svoj glomazni pult:). Ampak nama je prišlo par neplaniranih zadev vmes in zadeva še ni končana:(.

Vitezinji sta zadovoljni, hehe in mali vitez tudi, tako da to je glavno:). Midva pa tudi.

Se strinjam, da ta kuhinja z vsemi "ne"ji, ki jih nisva upoštevala, verjetno zaboli marsikaterega esteta, vendar je nama res prva funkcionalnost - sploh v kuhinji. V dnevni sobi se bova igrala z estetiko, tam je hrastov oljen parket in klavir in bo vse v lesu in lepo:). V kuhinji pa rabimo funkcionalnost, da ni treba tulit na tamale, da naj ne polivajo, prašijo itd... To težko dosežeš

Ja, se strinjam predalčki in poličke so super, imajo pa dve slabi lastnosti: prvo: so precej dražji od omar in drugo: vse je na očeh:D. In tamali tako vse vzamejo, predvsem se pa vidi, ko to "nazaj pospravijo" ali če ne pospravijo nazaj (pa tudi nihče drug ne:D). V zaprtih omarah veliko lažje vzdržujem red in vedno vem, kje je kaj:).

Bom enkrat poslikala še od znotraj, da bo ljudem jasno, zakaj jih rabim:D. Ker so res nabasane in not je 1001 drobnarija in te pa ne zgledajo tako lepo, ko so natlačene ena na drugo, da bi jih človek kazal okoli;). Vem, da so vsi govorili, da bo to grozno zgledalo, samo meni so tako pri srcu, ker je not vse, kar rada uporabljam in s čimer razveselim tiste, ki jih imam rada:)

Anonimni pravi ...

Meni estetika čisto špila. Tiste velike omare ob steni pri jedilnici so, npr. za kakšno ameriško kuhinjo, nekaj čisto normalnega. Ja, v bistvu me ta tvoja kuhinja spominja na ameriške kuhinje. Pri nas takih stvari nismo tako navajeni.

Poleg tega bo otok tisti, ki bo res 'naredil svoje' in povezal vse skupaj.

LP, Vijoličarka


Anonimni pravi ...

Meni je čist vseeno, pa če 100 strokovnjakov reče, da je sedaj moderno, na eni strani imeti kuhinjo v isti barvi, na drugi strani pa zgornje elemente v beli, jaz je ne bi imela. Ker zgleda, kot bi bila narejena iz ostankov dveh kuhinj. In še nekaj bi pripomnila na moderne kuhinje. Gredo iz mode ;). Boje je imeti stilizirano kuhinjo, ki bo vedno v modi, kot pa takšne, ki se vsakih 5 let spreminjajo :). Pa una gromozanska omara od stropa do tal - grdi raček, žal. Se da, narest kuhinja, ki je estetska in funkcionalna, sploh če jo delaš po meri in na novo. Ta žal ni :/.
Me pa res zanima, kakšna bo dnevna soba. Ker, oprosti na odkritosti, ampak estet ti vse kakor nisi. Kljub temu, sem pričakovala od kuhinje več, glede na to, da si imela pomoč recimo temu, strokovnjake. Upam, da jih boš pri dnevni sobi bolj upoštevala, ali pa jih menjala, drugače bo pa spet funkcionalna in izgovor: ne gre drugače pri 3 otrocih, čeprav imam nekako občutek, da tudi brez njih, ne bi bilo drugače ;).

Kuhinje Gros Novak pravi ...

Anonimna, a veš, kako pravijo? O okusih se ne razpravlja :-), kolikor ljudi, toliko okusov.

Vzorcev barv je na voljo več sto in vsaka stranka si izbere tistega, ki ji bolj potegne. Pa naj bo to ultra bela visok sijaj, živo rdeča ali pa kičasta rustikalna kuhinja in vse vmes - stranka bo vsak dan v tej kuhinji živela, dihala, delala, zato je zelo pomembno, glede na to, koliko se kuhinjo danes uporablja ne samo za kuhanje, temveč tudi bivanje, druženje,... da se uporabnik v njej udobno počuti, domače, diha, je to odraz njega, njegovega načina življenja, vsakdana. Obiski pridejo in gredo, lastnik pa jo gleda vsak dan.

Meni je všeč čisto drug stil kuhinje, a vem, da bi se Veri v njem počutila neudobno, nimam pa navade svoj okus vsiljevati drugim.

Modne trende v pohištvu narekujejo proizvajalci laminatov, folij in lakov, v kakšno smer gre, pa sem napisala že v prejšnjem komentarju.

Anonimni pravi ...

Meni je pa predvsem razporeditev ultra vsec! Ce imas prostor ni boljsega kot dodati tudi visoke omare, mi jih imamo po stanovanju vse polno, ampak z drsnimi vrati-prej prides do vsega;). Bi imela tudi v kuhinji niz pa zal ni prostora. Od nekdaj sem pristas svetkih kuhinj, trenutno imamo belo v kombinaciji z masivnim lesenim pultom in mi je vsec tudi ta, ker je nevsiljiva.
Prva anonimna - zakaj pa podajas mnenje tako osebno in napadalno, se da tudi drugace izraziti.
Skratka lepa predstavitev in obilo uzitkov v novi pridobitvi.

Anonimni pravi ...

"Anonimna, a veš, kako pravijo? O okusih se ne razpravlja :-)"

Razen, če na javnem forumu, avtor sam prosi za to ;) :

#Kako se vam zdi?#

Anonimni pravi ...

Odgovor za Kuhinje G-N:
lahko ti povem iz lastnih izkušenj, z možem imava s.p. svetovanje in izvedba xx in lahko rečem, da sva vesela, kadar ima stranka svoje ideje oz. vsaj približno ve, kako bi rada. Ampak po navadi, pa želje, realizacija in končna estetsko funkcionalna ureditev stranke ne gredo z roko v roki. In tukaj nastopiva midva. In v večini primerov, smo vsi zadovoljni in v veselje in čast mi je, kadar objavijo najino delo ali ga objaviva midva, z dovoljenjem stranke. Se pa zgodi, da ima stranka že vse skupaj po svoje izdelano in ne želi najinega nasveta, kljub temu, da je več kot očitno, da bo na koncu izpadlo kot katastrofalno. Seveda, to stranki poveva, če pa kljub temu vztraja pri svojem in želi takšno izvedbo, jo seveda tudi izvedema. Definitivno se pa s tem delom ne hvaliva in tudi poveva, da je to samo najina izvedba, ne pa zamisel. In ja vem, koliko ljudi toliko čudi.

mateya pravi ...

Ok, naj prvo rečem - KONČNO!
Glede kuhinje pa - men je ful dobra, ampak! Jup :D
1. priprava in dekoracija kuhne je za en kakec. Fotke in kompozicija so kronično podhranjene (zato IMO kuhinja zgleda ful bolj dolgočano povprečno kot v resnici)
2. Recepti so fajn ideja - une slikce vmes pa RESNO niso bonus ali komplementarne kuhinji. Da ima stvar ritem, rabi tudi "dihat" z belim prostorom (ki ga je treba tudi gledat kot enakovredno enoto) in v tem primeru so recepti zadušeni.
3. To, da nisi nekako premislila, kam boš dala vse une aparate in zdej ždijo na pultu in ti jemljejo delovno površino (zgleda kot da jih nimaš kam dat - tko pr men zdej zgleda :D) to je zame slabo planiranje, če delaš po meri kuhinjo.
Evo, to je to. Model kuhinje mi je pa špica :)

veri pravi ...

Glede različnih elementov sva razmišljala, nasveti so bili, da bi jih kombinirala povsod, sploh pri visokih omarah in da bi jih razbila z odprtimi policami, vendar se za to nisva odločila, ker se nama ne da pucat in ker vem, da bi se odprte police hitro zabasale in ne bi izgledale lepo in zračno, ampak natlačeno s stoineno malenkostjo, kar pa zgleda grše kot če je vse skup zaprto. Tako da tu moram strokovnjake vzet v bran, da so naju pred velikimi zaprtimi omarami posvarili, vendar sva jih sama hotela imet;).

Nisva pa vzela te barve, ker bi bila moderna, ampak ker se fleki nič gor ne poznajo in nama je všeč les - in če že ni pravi les, vsaj izgleda tako;).

Dnevno sobo bomo delali sami in ne bo nobenih strokovnjakov, samo amaterji;). In čisto možno, da drugim ne bo všeč - ampak not bomo živeli mi;). Res je, da sem vedno dajala funkciji prednost pred estetiko in kadar se to dvoje kakorkoli kreše, estetika vedno kratko potegne;). To mi je jasno, vendar mi je bolj všeč tako.

Anonimna, fajn, da poveš odkrito, to mi je vedno všeč pri ljudeh:). Ni pa to forum, ampak blog;).

mateya, daj mi dihat:D. Ploščice sva položila zadnjo noč, preden smo šli na dopust, slikala pa 1 uro prej;).
Bo tudi dekoracija in malo lepše slike nekoč, trenutno sem komaj za silo počistila in umaknila vse igračke ter pazila, da se ne bi preveč videli šlauhi od pomivalca in una delovna mizica, ki jo mava še not in sploh ne paše;).

Se strinjam, da bi si morala vzet malo več časa za poslikavo, ampak potem še zdaj ne bi imela kuhinje... Da pa ne smejo bit samo bele, pa je bila pa tudi velika želja malih in velikih ljudi;). Ni dizajnersko, kar sem te že prej opozorila, da se boš zgražala;).

Ne, ne, to, da bojo aparati na tistem pultu sem že prej tako računala - tisti pult je višji in je bil že od začetka namenjen temu - enako sem imela že v prejšnji kuhinji in se mi zdi ultra praktično - če imaš aparate na pultu, jih uporabljaš, sicer pa bolj redko... In moji so veliko v uporabi in morajo met stalno mesto. Tisti pult itak ne bi bil sicer tako uporaben kot pult, je visok. To je bilo od začetka tako mišljeno in je bila ena od osnovnih zahtev;). Nekoč pride čeznje še en rolo (poslikan podobno kot ploščice), vendar to ne vem, kdaj bo. Zaenkrat so pa samo pokriti s krpami, da se ne prašijo, kadar niso v uporabi, zato verjetno še bolj tako zgleda, kot da jim tam ni mesto - ampak tam je bilo mišljeno mesto zanje, zato mam tam tudi toliko štekerjev, hehe.

veri pravi ...

En komentar, ki je verjetno zadel tole kuhinjo v živo, je bil: "Funkcionalnost za 10, estetika za 6". Se strinjam, da se da naredit funkcionalne in estetske kuhinje, vendar se to dvoje po mojih izkušnjah vseeno velikokrat tepe, svoje pa naredijo tudi finance;).
Odprte police recimo, ki so nama jih vsi predlagali in jih marsikdo pogeša v tistem sklopu omar, so za nas nepraktične, ker jih nihče ne bo pospravljal kot jih ljudje v katalogih, ko slikajo kuhinje... In potem bojo v reali zgledale grozno, ker bo gor sto stvari, ki ne bojo lepo zložene;).
Če bi bilo nebo omejitev, bi imela leseno, nenačičkano kuhinjo, narejeno po meri, s poličkami, masivno mizo in oljenim parketom na tleh, pa čistilko, ki bi vse to pucala:D. Tako pa sva izbirala v okviru svojih zmožnosti: finančnih in tudi časovnih, kolikor sva ga pripravljena namenit vzdrževanju in to ni veliko in naj bi limitiralo k minimumu;).

Vedela pa sem, kaj si želim: svetlobo, veliko delovno površino, veliko omar za shranjevat, veliko štekerjev in strojčke na pultu - to so bili "must", vse ostalo pa pogojno in predmet debate.

Je pa normalno, da to ni vsem všeč - večini ljudi strojčki na pultu niso všeč, ampak meni je pa strašno všeč, da jih imam pri roki in me potem to, kako zgledajo tam, ne moti. Estetski pa niso, se strinjam;). In vinil na tleh verjetno tudi marsikomu ni všeč, vendar je hudo praktičen, da ti ni treba tulit na tamalčke, ko packajo.

V bivši kuhinji, kjer sva menjala tla, sva dala pluto in se je super obnesla - vendar bi za ta prostor to prišlo čisto predrago in tale "bambusov" vinil nama je bil obema všeč (sva pa kuhinjo izbirala potem, ko so bila tla že not in imela tudi eno bolj toplo varianto v igri, vendar je bila meni pretemna).

Ta kuhinja ni mišljena za gledat, mišljena je za kuhat not - veliko in hitro - s tamalimi in midva skup, mišljena je, da lahko zapiraš vrata pečice z nogo, medtem, ko daješ stvari iz korita v pomivalca in hkrati s kotom učka vidiš, ali omaka že brbota, tamali pa medtem bogvekaj delajo na putu (in to se preizkušeno da;)...
Zato je bila pri vseh izbirah res funkcija v ospredju in meni je všeč, kako dela, zato mi je všeč, kakšna je, tudi če ni po nobenih estetskih standardih;).

mateya pravi ...

ej, sej mene sploh ne motijo strojčki na pultu, ravno obratno. samo pri tebi zgleda kot da so "nabasani" na pult in ni nič delovnega placa ostalo; to mi je čudno - v bistvu NEPRAKTIČNO (gasp :D).

mateya pravi ...

aja, a zadnjo stran pomivalca maš kar odprto in obrnjeno v prostor?

mateya pravi ...

p.s. meni je pa "grdi raček" lep :)
p.s.2 se ne zgražam - spljoh. mam nekaj pripomb, samo nisem zgrožena XD

Anonimni pravi ...

Sama mislim, da je ideja za rolo, tam pri strojčkih super. Meni je tudi fino, da so strojčki pri roki, pa da se jih vseeno lahko na nek način zaščiti pred prahom.

Samo ne vem, če bi na rolo risala enak vzorec, kot na ploščice. Idealno bi bilo, če bi bil bel, ampak ker to najbrž ni praktično, se mi zdi, da bi bi zelo dobro izpadlo, če bi bil iz enakega materiala, kot so fronte.

Namreč 'izjava' tistih unikatnih ploščic v glavnem delu kuhinje je tako močna in glasna, da ne vem, kako bi izpadlo, če bi se ponavljala.

Ko to pišem, razmišljam, da mogoče narobe razumem in si jaz predstavljam tisti rolo, ki je sestavljen iz deščic, ti pa takega, ki je iz dekorativnega blaga. Če gre za blago iz dekorativnega blaga, tudi mislim, da bi bolje izpadlo kar bolj nevtralnega (in ne bo delalo konkurece risbicam na hladilniku).

Kakorkoli že, strašno me zanima, kako misliš to, z roloji, izpeljati na vogalu. Namreč, sama razmišljam o nečem podobnem, pa imam ravno z vogalom problem. Sicer se ne mudi, ker za odločitev je časa še par let, ampak vseeno.

Še naprej maksimalno uživaj pri opremljanju doma.

LP, Vijoličarka

tatajana pravi ...

Kako se mi zdi?

Nefunkcionalna, predvsem pa umazana - če toliko kuhate kot praviš, kdo bo pomival vse, kar je na policah? Prah in maščoba se nabirata povsod, kjer ni zaprto (niti mape ni videti?). Osnova v kuhinji je higiena, te pa v takšni kuhinji ne more biti.

Anonimni pravi ...

Ploščice so TOP!:)
Bi tudi sama imela takšne, pa drugače nisem človek za ploščice.

Ampak ta "otok" z previjalko(ta je kaplja čez rob), star štedilnik, hladilniki, rumena miza(deluje, kot da bi jo dobila na kakšnem sejmu rabljene opreme iz 90ih) in kup pokritih strojčkov(kot pri stari mami)... to pa gre čez mejo dobrega okusa.
Meni ni všeč, od tvoje kuhinje(sploh, ko si toliko planirala-in pisala) sem pričakovala (veliko) več, priznam.

Je pa tvoja, ti boš delala v nje, zato ti želim prijetno in ustvarjalno uporabo!