06 maj 2014

Prenova kuhinje

Doslej sem vedno živela v kuhinjah, ki so jih načrtovali drugi (in to pred ohoho leti:D) in so bile, kakršne so bile, ter sem se temu po najboljših močeh prilagodila in jih kako spremenila, če se je dalo, da so zadostile mojim veliiikim kuharskim potrebam:D. AMPAK! Zdaj smo se preselili...  In ker sem bila tako pridna:D in ker smo itak prenavljali in ker sva pridno šparala zanjo (in ker se je stara razletela)...sva si omislila NOVO, PRAVO KUHINJO, po najinih željah in veliko in splohinoh krasno. Ampak lepo od začetka... Takole kuhinjo smo dobili s stanovanjem:
Ja, saj vem, "čisto uporabno"... Če ne bi bilo treba vsega premaknit:D. Ker ko smo te omarice premaknili, da bi zamenjali tla, ki jih je bilo pa res nujno treba zamenjat (in res nisem zbirčna glede tal, ampak to je bilo reeeees nujno)... no, potem ko smo premaknili omarice, tega 90% omaric ni preživelo... To pač ni bila kakovostna kuhinja iz 60ih let, ki še vedno služi svojemu namenu v bivšem domovanju, ampak malo manj kakovostna kuhinja iz 70 ih let, ki ni več želela služiti ničemur in nikomur:D.
 Poleg tega je bila tale kuhinja, kot vidite tini mini mičkena. Tukaj bi imela manj pulta kot v svoji bivši tini mini kuhinji, kar je seveda čisto nesprejemljivo! Ne, res, lahko živim v malem, ni problema, ampak hočem pa VELIK pult in veliko delovno mizo. Postelja je lahko mala in omare znam nabasat (vprašajte lubija:D), ni problem, ampak delovna miza in pult morata bit velika!
No, tole je bil jedilni kotiček te male kuhinjice. Kot si lahko mislite, bi se v tem kotičku nas pet zelo stiskalo... Kar je včasih čisto fajn (stiskat se), vendar ni zaželjeno ravno med kosilom, ko imava veliko rajši malo distance do vseh svojih malih, ki krilijo s svojimi svinjskimi rokicami... In glede na to, da imamo tu pa res veliko prostora - ni bilo razloga, da bi se stiskali v mali kuhinji s praktično nič pulta! Rešitev je torej na dlani:
 RUŠI, MIKI!
 Pa da ne bo kdo rekel, da ženske ne znamo štemat:D
Res sem bila pa malo bolj opremljena s tistim nagobčnikom, ker astmatiki in prah nismo glih najboljši prijatelji:D. In ob štemanju se vse res zeloooo praši!

Torej:
-  prvi del prenove kuhinje je morebitno rušenje sten:D
- potem je fino načrtovat novo kuhinjo - izrisat vse! Pri tem vam lahko krasno pomagajo v salonu GrosNovak, sama sem gospo prodajalko zasula s par strani dolgimi maili in se je ne samo pretolkla skozi, ampak mi je celo odgovorila! Na vse in na vsako vprašanje! Si predstavljate to? Kdor me pozna, ve, da je to skoraj nemogoče in zahteva jeklene živce;)
- šele potem lahko rijete dalje z inštalacijami, ki jih postavite tja, kamor ste si zamislili - v najinem primeru sva načrtovala kuhinjski otok, katerega del je pomivalni stroj in nekoč (upam, da kmalu) bo še eno korito, ki bo ob otoku (ja, sva blesava, ok, dejansko bojo meli tamali svoje korito, ampak oba zelo dobro veva, zakaj:D)
- kako načrtovati in od tam dalje pa naslednjič, da ne bo predolgo:) In ja, seveda boste videli tudi novo kuhinjo:)

5 komentarjev:

Kuhinje Gros Novak pravi ...

Kaj je bilo tam, levo od okna? Zid in za njim hladilnik ali kaj? Je zdaj mnoooogooo bolje, ko je vse odprto in svetlo!
A.

veri pravi ...

Levo od kuhinjskega okna je bila vzidana omara - zid in not police - je vse razpadalo, vleklo skozi, ker sta bila dva zračnika, pa tudi mene srce boli si zapret kot tik ob oknu - svetlobi - in ne met nič pulta!

Hladilnik so meli na hodniku, kjer imamo koš za perilo, koš za perilo pa tam, kjer je zdaj naravni kotiček, tako da je vse boljše (za nas:), hehe:). Različni stili življenja zahtevajo različne tlorise:).

Ja, ko zdaj prideš v kuhinjo, si ne moreš predstavljat, kako zelo temna je bila prej, ker zdaj je res svetla - se pozna, če je še eno okno in iz več strani svetloba...
Prej je bilo vse zaprto - poleg teh dveh sten, ki sva ju dol počila in dodala kuhinji še eno sobico, je bila sama mini kuhinja tudi pregrajena s tistim grdim stolpom na kuhinjski in jedilni del in še tista temna rjava in črna barva je vso svetlobo pobrala. Zdaj je pa sveeetlo:) Moji primorski geni uživajo, hehe.

Anonimni pravi ...

To so bili sosedje veseli, ko ste štemali, hahaha, verjetno ni nobeden spregledal vašega prihoda ;). Me pa zanima kateri sobi ste se odrekli?

katja pravi ...

Hojla... še v rušilni fazi izgledaš znastveno,,najbru zaradi "nagobčnika"... juhu...nova kuhinja je gotovo krasna.... komaj čakam da jo vidim v živo..ampak veš kaj..kaj pa tisti mozaik v strai kopalnici? lpk

veri pravi ...

Anonimna, haha, ja, sosedje so predobro vedeli, kaj se dogaja, sva se že prej opravičila in so bili zelo potrpežljivi:). Ponoči pa nisva ropotala:).
Odrekli smo se eni sobici ob kuhinji, taka mala, ne vem, kot kaj je bila mišljena, ker je bilo že ko smo prišli vse malo po drugače kot original:D.

Haha, katja, ja, saj enak nagobčnik sem nosila, ko so delali sodelavci z žužki, na katere sem alergična:D. Mozaik je ostal tam, seveda, tu bo nov, z morskimi deklicami baje:). Kuhinja pa že na polno obratuje:)