26 februar 2014

"Lovljenje rib" v Ljubljanici

Tisti dan, ko smo šli v Botanični vrt, sta punci pred sprehodom potegnili 2 srečki:  "jesenska abeceda" in "lovljenje rib". Zato smo zunaj nabrale liste za jesensko abecedo (v ta namen smo vzele celo košarice s seboj!)...

Smo pa seveda pozabile vse za lovljenje rib. Zato smo improvizirali: najprej smo nafehtale en kos rafije od prijaznega vrtnarja v botaničnem vrtu, poiskale eno vejo in nanjo privezale "laks" (rafijo, lahko je kakršnakoli vrvica, idealno bi bil kaj bolj tankega, recimo nit).

Na drugi konec rafije smo zavezale "plovček", ki je bil kar košček suhega lubja - krasno plava:)

Trnka nismo imele, ker tako nismo nameravale česa ulovit, za igro je bilo pa to idealno! Lahko seveda izpopolnite, če imate bolj zahtevne otroke:) Punci sta hoteli vzet "ribiško palico" kar domov, tako jima je bila všeč:D. Sem ju prepričala, da ni treba, ker tega res ni problem naredit še drugič:). Med vso tisto kramo nam je ravno ena taka ribiška palica manjkala:D.

Oči bi bil ponosen... ko prava ribička:)

Mami, lej kaj sem ujela!

No, ujeli v resnici nismo nič, smo pa videli kakih 7 ali 8 nutrij! Taki veliki simpatični glodalci, ki zadnjih nekaj let živijo v Ljubljanici, na Špici (tam, kjer se Ljubljanica, ki priteče v Ljubljano, razcepi na dvoje - Gruberjev kanal itd... saj ste se učili v šoli;).

In naključni mimoidoči so imeli s seboj kruh in jih hranili - vsi smo se čudili, kako blizu so si upale in kako zelo nič ne vidijo te živali - samo tipajo z brki, če pa ji kruh vržeš pred nos, nima pojma, kje je dokler ga ne zavoha/zatipa...
Zabaven sprehod, ko iz nič nastane doživetje:)

Ni komentarjev: