11 februar 2012

Torta kar tako

A ni zanimivo, da ljudje vedno vprašajo, kdo je imel rojstni dan, da smo naredili torto? Kot da bi torte pekli samo za rojstne dni! No, kot verjetno že veste, pri nas kot pravoverni sladkosnedi ne rabimo kakih posebnih razlogov za to, da pečemo torte. Tale je bila kar tako.
Če pa že rabite razlog - enkrat tak čas, ko je bila ta torta narejena, sva se pred 6-imi leti uradno preselila na svoje (praktično je bilo to za novo leto, tako da takrat ne moreva praznovat svojega praznika, uradno je pa še on zamenjal dokumente proti koncu januarja - ampak ker se je par let kasneje takrat rodil še nečak, sva spet ob svoj datum. - No, to ni razlog, da ne bi imela torte, a ne?;)
Pa če hočete še kak razlog, ker se vam zdi prejšnji za lase privlečen (noben razlog ni za lase privlečen, če se gre za torto - to je aksiom:) - dobila sva še enega otroka, to bo pa valjda dovolj za eno enostavno tortico, a ne? Torej je bilo treba praznovat, ko sva prišla iz porodnišnice;)
Sploh pa še vedno trdim, da ne rabimo razloga, zato, da pečemo skupaj:) Ker je dovoljšen razlog že to, da se skup hecamo in če je rezultat še nekaj sladkega - mmmm...
Vmes pa lahko še odtiskujete rokice v moko in gledate odtise, kateri je večji, manjši itd... Lahko to poimenujete "senzorično raziskovanje okolice" ali pa "kaliteten čas z otroki" (ja, za vse, ki ste prepričani, da pišem narobe: z otroKi je prav - 6. sklon je s k, 5. pa s c (pri otrocih, z otroki), to je dediščina, ki jo dobiš od mame slavistke;)) ali pa date poudarek na učenje manjši/večji... Ampak mi nismo tako zakomplicirani, mi samo odtiskujemo rokice in se imamo fajn;).
PS: še bolj zanimivo bo, če boste odtiskovali rokice v zmes moke in kakava, ki še ni dobro zmešana - odtisi bodo marmornati.

1 komentar:

lena pravi ...

Carski ste, kot vedno!

Lena