06 julij 2011

Šunik

Napovedujejo nam lep vikend in mogoče komu prav pride ideja, kam na izlet:) Prejšnji vikend smo bili v dolini Soče in si pogledali kar nekaj naravnih znamenitosti tam okoli, vendar boste lahko videli samo eno, ker nam je pri naslednjih crknila baterija od fotkiča;). Ampak če ste tam okoli, se vsekakor splača pogledat tudi Velika in Mala korita Soče, botanični vrt Julijana (zapre se ob 18h, pazite, da ste dovolj prej - mi smo ga zamudili, ker smo šli prej še na bankomat po dinčke za vstopnino - je sicer simbolična 6€)... in še marsikaj... Za kulturnike je na voljo še Kugijev spomenik in neka trdnjava v bližini meje, pa še kaj bi se našlo...
No, tole pa je Šunik, nebeško lepa mešanica malih slapkov, balvanov, obraslih z mahom, kristalne vode, ki se pretaka sem ter tja in gozdne potke, ki se vije ob strugi... Skratka vredno ogleda!
Od kampa in hišic gre res najprej takale dolgočasna pot, vendar je okolica zanimiva - mi smo videli celo gorskega apolona! (to je en zelo redek metulj:) Ok, priznam, res smo ga videli višje gor, ampak vseeno - tudi nižje je precej zanimivih bitij!
Potem prispete do takelega krasnega tolmunčka, v katerem plavajo ribice, čezenj pa visi viseči most, ki se prav simpatično maje (otroci - mali in veliki - bodo uživali, garantiram!) Če boste lačni, je tu tudi lepa mizica s klopcami in se lahko podprete za pot naprej:)
V gozdu zorijo jagode in jih je bilo toliko, da sta se jih mali kar napokali! Tu lahko začnete otroke učit, da kar najdejo v gozdu, morajo prej pokazat, če je res užitno.
In potem pridete do tistih res čarobnih kotičkov...
Nazaj grede pa jo lahko mahnete po bližnjici in se vmes še malo poigrate na kakem padlem drevesu:)
Lepo se imejte in Sočo se res splača videt! Pa Zelence tudi, ko boste ravno v tistih koncih;)

Ni komentarjev: