22 julij 2011

Obleke za packanje

Tale zadevica je dolgo čakala na objavo, ampak je dolgo čakala tudi moji likalni mizi, da bo dokončana, tako da ji je čakanje očitno usojeno;) Kaj je to in zakaj bi bilo vredno svojega posta?
Oblekice, ki jih oblečeš čez navadne obleke, kadar se otroci spravijo packat z barvami, ki ne grejo dol (kar so po definiciji vse barve, vključno z vsemi "superwashable" flumastri... vam lahko pokažem svojo majico v dokaz;).

Ja, vem, poleti so otroci lahko enostavno nagci in uživajo v barvanju brez ovir, potem jih samo namočimo v vodo in zdrgnemo barvo iz njih;) Ampak - nočem bit pesimistična, vendar tako pač je - vsega lepega je enkrat konec in to še posebej velja za poletje, preverjam že 33 let in upam, da se bo enkrat zmotilo in ostalo tu... Ampak do zdaj se to še ni zgodilo niti enkrat in z veliko gotovostjo lahko trdi, da bo prišla jesen in zima... in takrat boste rabili nekaj za čez tiste lepe obleke, ki so jih prinesle babice, ne?

Poleg tega so te oblekice fajn za vrtenje;) in ker so mišljene kot nekakšen "predpasnik na steroidih", jih lahko nosijo tudi fantje. To so pač obleke za pacanje, lahko jim rečete halje, predpasniki, kakor hočete, svoje delo bojo naredile v vsakem primeru;)
Kroj je plod moje izrojene domišljije, ki sta jo navdihnili dve punčki, ki se jima vedno, ampak VEDNO rata popacat pod in okoli majce, ki jo imata za čez (do zdaj smo uporabljale v ta namen stare očijeve T majce, vendar so preširoke in premalo "tesnijo";).
Zato so te obleke precej "vodotesne" - so sicer iz navadnega 100% bombaža, razen patentov, vendar pa so zasnovane tako, da otroka objamejo okoli vratu in okoli rokic, da mu ne more čopič uit pod ovratnikom, recimo (ja, to se zgodi - čisto mimogrede, vprašajte Ronjo!)...
In zapirajo se zadaj - ne, tudi to ni naključje! Zadrga zadaj pomeni, da ta steroidni predpasnik sleče mami ali oči (skratka nekdo od odraslih), da si je ne slečeta sami, ko se njima zazdi, da bi bilo fajn porisat to obleko še iz druge strani in jo oblečt obratno, s poflekano stranjo proti "lepim oblekam";)

 Takole je izgledala ideja zanje - blago je bilo potem drugo in niso poslikane, ampak so pa vseeno:
- podložene, da je lahko količina barve, ki jo blago prenese, ne da bi jo spustilo na drugo stran, primerna sposobnostim 2-4 letnikov;) To so zelo sposobna bitja!
- popolnoma obrnljive - lahko jih nosijo otroci iz ene ali druge strani, to zato, da so bolj zanimive in jih otroci rajši nosijo:)
- zapirajo se zadaj z zadrgo - razlaga zgoraj
- na rokavih in ob vratnem izrezu je patent, da obleka tesni in se barva ne izmuzne na rokave ničhudegasluteče majice, ki jo otrok nosi spodaj in sicer VEDNO nekak pokukajo ven, da jih otrok namoči v barvo;)
Če imate čas, lahko dodate spredaj še recimo žep za slikarske pripomočke, mi tega zaenkrat nismo naredile, je pa ok ideja za malo starejše otroke, ki bi žep res uporabljali za ta namen (ne pa zato, da bi not spravljali svakojako svinjarijo;). Sicer tudi mali otroci rabijo žepe in prav za ta namen, se čisto strinjam, vendar sem si pri tem predpasniku želela nekaj bolj enostavnega:)

6 komentarjev:

Simona pravi ...

Odlična ideja in krasna izvedba ter lušni manekenki. Ne dvomim, da bosta oblekici s pridom uporabljali.

Kalyani pravi ...

Zelo dobra ideja, ampak če ne znaš šivat zelo težko izvedljiva. :)

veri pravi ...

Hehe, manekenki me vedno ven vlečeta, da nihče ne vidi mojih napak na oblekcah, ker vsi gledaju njiju:)

Kalayani, za tiste, ki (še) niste okužene s šivalnim črvom, lahko stvar poenostaviš tako, da v ta namen žrtvuješ en svoj star puli - otrokom bo ravno dovolj dolg, da bo kot oblekica.
Če nimaš pulija, potem pa lahko pod T shirt oblečeš en slinček z visokim vratom in bo dokaj podoben efekt.

Patricija Rahten pravi ...

Pozdravljeni,
zanima me ali lahko tudi kako tako oblekico za packanje naredite za mojo punčko?

Lp, Patricija

veri pravi ...

Seveda, pošljite mi email na verazgonik@gmail.com, pa se dogovoriva:).

cipele-obuca.com pravi ...
Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.