25 maj 2011

Živalski vrt - zoo

Dnevi so krasni, morate priznat! In kot nalašč za pohajkovanja okoli (vsaj če niste alergični na cvetni prah). No, v nedeljo smo bili na festivalu družin, vendar ne ravno navdušeni, tako da vam bom rajši predstavila eno možnost, ki je odprta celo leto in kjer je vedno lelo: kaj drugega kot živalski vrt?
Kaj je tam za videt? Ja, seveda: živali: slonica:
 
žirafe - Ronjine omiljene:
pa tudi manj impozantne živali, recimo tele želvice, ki se sončijo na veji sredi vode: 
Mami, kje je tiger? Kje so želvice? Aja, že vidim!

 Potem so tu še večni šimpanzi, ki jih lahko opazujete, kako jejo, spijo, se crkljajo (in opazujete svoje otroke, kako vse to čisto sami brez vaše pomoči opazijo in komentirajo):
Ko pa ste ravno pri šimpanzih, se obrnit še dol in uživajte na krasnem lesenem igrišču: krokodil-tobogan:
Martin Krpan:
Človeška ribica (so tudi njena (ali zmajeva?) jajca okoli)
In ob lesnih jajcih so takele mizice s plastificiranimi knjigicami z zgodbami o zmajih:
Za vse nežnejše dušice se najde tudi kaka lepa rožica:
Meni najljubši razgled je poleti na žirafe (pozimi so not) - žirafe in noje lahko res dobro vidite, ker vmes ni nobene visoke ograje in ker blizu tečejo potke, pa še igrišči sta na obeh straneh:
No, in tole je novo igrišče, na drugi strani žiraf - tudi čisto leseno in zelo domiselno:
Kačo lahko mali otroci jahajo sede, starejši pa navadno stojijo na njej in se kar močno poganjajo:

Hišica na drevesu:

Zmajev tobogan iz katerega je ravno prihitela Lejla:
In za konec še vlakec (ta je edini za doplačilo - 1€ na otroka, pa se kar dolgo peljejo):



 Ko smo bile tam, sem se čisto zasekirala, da ju letos še nisem peljala! Ampak bomo nadoknadile, imamo letno karto, hehe:).

3 komentarji:

veronika pravi ...

Tole je pa ena od redkih stvari, zaradi katere si želim, da bi nam bila Ljubljana bliže....Pa tudi tako smo kar redni gostje...novih igral pa še nismo sprobali...komaj čakamo :)

Čarobna hišica pravi ...

Krasen foto in besedni zapis iz živalskega vrta ... očitno bo treba res pot pod noge in žrtvovat en krasen dan za obisk ... odkar nismo bili tam (beri zagotovo 13 let) se je marsikaj spremenilo tako za živali kot tudi za otroke ... Še enkrat hvala ...

teja pravi ...

Mi smo bili med prvomajskimi prazniki in se imeli fino. Ampak je zanimivo, kako sem v svoji glavi naumljala, da naša skoraj dveletnica pač mora nujno videt te živali v živo, da bo videla tudi kako so v resnici velike... ampak na njo so največji vtis naredile vrane, ki jih imamo tudi okrog doma polno. Še po enem mesecu, če jo vprašaš, kaj je videla v živalskem vrtu, bo rekla: vrane.
Igrala so pa zakon, predvsem ta nova.