29 maj 2011

Malica zunaj

Kot sem zadnjič omenjala v postu o zoo-ju, smo šli prejšnji vikend na festival družin, ampak mi nismo družina za v gužvo, zato kakega strašno navdušenega posta od mene glede tega ne boste slišali. Je bilo čisto ok, ampak se pa ni splačalo vozit tja za to - ker se imamo boljše, če gremo v gozd;). 
Vseeno pa lahko objavim eno mini idejico za tople dni: sadje in zelenjava je itak klasika in zelo paše v vročini - mi smo vzeli oprana jabolka in grenivko, ker oboje dobro potuje (beri: se ne stučka). Zelenjavo se splača že doma oprati in narezati, ker tako zavzame manj prostora in jo je lažje jesti: v škatli spodaj je narezana rdeča paprika in nadzemna koleraba (jaz jo olupim, nekateri je ne). Da se zelenjava ne bi izsušila, dajte na dno škatle, ki se dobro zapre, košček vlažne papirnate (ali navadne) brisačke ali prtička. Tako ostane zelenjava lepo sveža in hrustljava in jo vsi z veseljem pohrustajo!
Okok, boste rekli - sadje in zelenjava - to pa res ni kaj hudo originalnega - pa še nasiti te ne! Kaj pa kaj bolj konkretnega? V vročih poletnih dneh so malice nekoliko bolj triki, ker se veliko stvari hitro pokvari v vročini in ker juhe v termovki ne pašejo več;). Zato ena ideja za malico, ki se ne bo pokvarila, bo pa kar nasitila:
S seboj vzamemo hlebček (količina glede na lakoto in število jedcev) kruha, škatlico kikirikijevega masla in pest rozin. Na licu mesta pogrnete dekico, razrežete kruh, namažete rezine s kikirikijevim maslom, potresete z rozinami in ponudite malim in malo večjim jedcem:
Njamsi!

 Ja, seveda, doma boste morali skuhat še eno bolj konkretno večerjo - ampak otroci ne bodo sitni v avtu in bodo imeli dovolj energije, da bodo tekali in poizušali raznorazne aktivnosti. Če pa jim zmanjka goriva, pa jim privoščite še kak sladoled;).

2 komentarja:

N pravi ...

oj, še ena super ideja. Kaj pa imata okrog rokic? So to id zapestnice?

veri pravi ...

Ja, to so zapestnice, ki ti jih dajo na festivalu družin - gor je tel. od starša, da te pokličejo, če izgubiš otroka;). Ni slaba ideja, bom naredila kako tako, da jo imata, kadar bomo šli kam v gužvo.