11 december 2010

Rokice

 
Čeprav je veseli december že vse okoli nas, se mi zdi, da včasih vseeno rabimo oddih od njega - no, vsaj jaz gotovo. Zato bo ta post popolnoma "nedarilen", "nedecembrski", popolnoma "večen" - ideja, ki jo lahko delate kadarkoli, skratka... In da vas spomnim, da si je včasih dobro vzet tudi nekaj minut za popolnoma "normalno dolgočasno" življenje in predvsem za naše otroka in njihove male željice. Da nam ni treba non stop divjat. Ok, ne vem, koga zdaj to prepričujem: vas ali sebe, ampak glede na čas, verjetno oboji to rabimo;)
Torej: najtežji del: v tem norem decembru najdemo nekje 10 minut prostega časa, ko so otroci še budni, vzamemo še papir in svinčnik, otroci so tako verjetno nekje pod nogami in pripravljeni na akcijo:


Pa začnimo:
Obrišemo rokico enega otroka:
Ponovimo vse še z drugim (tretjim, četrtim - pač kolikor jih imate) otrokom:
 Gotovo!
Zdaj pa zabavni del: obrišemo rokico starejšega otroka, pa notri še rokico mlajšega, da lahko primerjamo velikosti (to je otrokom strašno zabavno - vsaj mojim, no):
 
Dobite rokico v rokici:
* Če imate to srečo, da imate samčke za štose (ja, res je, to so njegove roke na sliki:) - imam srečo, kot rečeno:), lahko obrišete še svoje in njegove roke čez - da imate na enem listu ena čez drugo roke vseh družinskih članov. Žal nimam slikice, ampak je zabavno - boste morali verjet na besedo:)

2 komentarja:

Unknown pravi ...

tole je tudi zanimiva zadevica ;)...sem razmišljala, da bi bilo verjetno zanimivo tudi tako, da bi najprej ati odtisnil roko premazano z rumeno barvo, nato mami z oranžno in tako naprej do najmanjše in hkrati najtemnejše rokice...Zanimivo darilce za spomin ali pa tudi čestitka za kakšen osebni praznik, za npr. dedija...pa kaj nakladam, saj to si ti verjetno že vse počela ;))...jaz bom pa tole res poskusila doma ali pa v službi ...tvoje ideje so prava inspiracija ;))

veri pravi ...

Ja, rokice smo res že odtiskovali, nismo jih pa eno čez drugo, to moramo še poizkusit, hvala:) Je pa to huda packarija (odtiskovanje rokic mislim, ne obrisovanje), tako da tam rabiš več kot 10 min. časa, ker moraš še spucat za njimi, hehe:)

Predlani smo za Mihata Klavža dali vsem babicam in dedkom Ronjino rokico iz slanega testa, pa malo okrašeno. Ne odtisnjeno, ampak izrezano po njeni rokici (nisem rezala njene roke, ne se bat - samo okoli njene roke sem izrezala slano testo). Na sredi sem naredila luknjico v obliki srčka in tako lahko to rokico zdaj obesijo kam.