07 december 2010

Miklavževe nogavice

Obljuba dela dolg, kajne? Torej: miklavževe nogavice: te nogavice so škratki sešili (s pomočjo čokoladnega kapučina (navadni nima dovolj cukra za take podvige;), da jih je držal pokonci do 4:30 in s še večjo pomočjo Sheryl Crow, da se jim ni odpeljalo/zaspalo- so pač bolj rokerski škratki, kaj naj) in sicer ponoči iz 5. na 6., da so bili gotovi, predno je Miha prišel - kot vidite - ratalo:).


Ideja je zelo preprosta in vsaj meni simpatična: na zavihek nogavice vsako leto nalepiš simbol, ki njenega imetnika najbolje opiše oz. mu je najbolj všeč tisto leto: lahko je to interes, hobi, ki ga goji, žival, ki jo ima rad,... pač nekaj, kar mu je všeč. In tako vsako leto eno več. Mi smo začeli šele letos, vendar sem malima dala vseeno že za vsak njun Miha-klavžev dan, ki sta ga doživeli, po en simbol (midva sva jih dobila pač nekaj, ne vseh, ker jih je sicer preveč - sva že čez 30 in potem ne bi šla do spomladi spat;))
Najprej narediš veliko  nogavico iz flisa (jasno, da mora bit velika, kako boš sicer dobil veliko daril? Nogavico se torej splača imeti konkretno!) z  zavihkom iz filca. Škratki so malo improvizirali, predno so našli najboljši način, da se šiv ne vidi ne znotraj ne od zunaj;) Ampak vam ni treba toliko komplicirat, bo Miha vseeno prinesel, on ni tako haklih;) - to so pač taki psiho škratki - tem ni pomoči;)
Potem pa nogavice samo še obesiš nekam blizu vrat, da jih bo Miha Klavž ali Miklavž ali Božiček (kdor pač vam nosi darila v nogavice) čim lažje našel. In počakaš čez noč, da se nogavice čudežno napolnijo z mandarinami (naše so bile bio, ker Lejla reagira na strupe iz škorpljenih), miklavžki iz prejšnjega posta in... vas zanima, kaj je še bilo not v rdeči in rumeni nogavici?
 
Ja, vem, dežnik pravite! Ja, ok, je tudi dežnik v Ronjinem in en mini levček (star obesek za ključe, ampak si je pač zaželela leva od Mihata - in to ob 9ih zvečer...) Ampak notri se skriva še eno malo doma narejeno darilce - delali seveda spet škratki:) No, o tem pa jutri...

2 komentarja:

Unknown pravi ...

čudoviti so...pri nas sicer nosi ta pravi Miklavž in to v košarice, vendar po moje ne bi imel nič proti, če bi mu kakšno leto nastavili kaj takšnega...meni se zdi lepo darilo že sama nogavička...:)

veri pravi ...

Ja, tako je bilo tudi pri nas: Miklavž je prinesel darila v peharčke, ki smo jih nastavili na mizo prejšnji večer. Zdaj pa se je pojavil ta Miha Klavž in ker je tako simpatičen, si zasluži svojo tradicijo - in tale z nogavicami mi je bila vedno všeč, čeprav je doma nismo imeli, tako da smo jo uvedli. Peharčke/košarice z darili itak skriva že velikonočni zajček, pa da ima vsak nekaj svojega, da ne bo prepirov, kdo se je prvi spomnil;) naj ima torej Miha nogavice, zajček košarice/peharčke, dedek Mraz jelko in Izak karamelna jabolka. A sem še kakšnega spustila?

PS: da ne boste mislili: moji dragi cortkoti zjutraj spoh NISO opazili nogavic! Visele so previsoko, da bi jih takoj opazili tamali, tavelik pa... kaj naj rečem? Dar opazovanja mu zgodaj zjutraj nekoliko peša;) No, ko pa sem jim povedala, kam naj pogledajo in so jih končno videli, so bili pa veseli:)