08 december 2010

Predpasnički

Torej: za tiste, ki ste se ravnokar priklopili in ne sledite že ves čas, oz. vsaj ta mesec: tole je bilo v miha-klavževih nogavicah, ki sta ju dobili moji punčki od njunega Mihata Klavža. Škratki so ponoči poleg nogavic naredili še vsaki en predpasniček:
Kaj je tako posebnega na tem navadnem predpasničku, da je vreden objave, se sprašujete? No, kot prvo je narejen iz kuhinjske krpe in zato zelo poceni in hitro sešit, saj imaš večino že zarobljenega (beri: zmorejo tudi popolni začetniki in antitalenti). Poleg tega je tale kroj genijalen (ni moja ideja, sem jo skopirala, tako da jo lahko hvalim;) v tem, da je nastavljiv: keper trak (v mojem primeru - lahko je kakršnakoli druga špagica/trak ali pentlja namesto njega) je napeljan skozi obe odrezani in zarobljeni stranici (tista kriva dela zgoraj), ampak nikjer prišit in zato prilagodljiv - tako lahko predpasniček date tudi otroku, za katerega niste prepričani, kakšno velikost nosi, poleg tega pa predpasnik tudi "raste z otrokom" in mu je prav več let.
Pa še eno dobro lastnost ima ta prilagodljivost traku: lahko ga velikobučnim otrokom (taki so skoraj vsi, saj imajo nesorazmerno velike glave v primerjavi z odraslimi) nadanete, potem pa zategnete trakove toliko, da je predpasnik višje, kot bi bil, če bi moral trak za čez glavo biti velik vsaj toliko kot njen obseg.
Seveda lahko tudi to darilce poljubno zakomplicirate: naši škrati so naredili žepe na predpasnikih, ker je Lejla nora na žepe in se ji strašno fajn zdi, če ima lahko roke v žepih - zato dva mala žepka zanjo. Ronja rada prenaša stvari naokoli, zato rajši en velik žep zanjo (uporablili so škrati za vse žepe kar odrezke od zgornjega dela krpe, pa še eno malo belo fliko za Ronjinega):
In jasno: darila za otroke (in odrasle) so lepša, če jih vsaj malo "poosebimo" (angleži rečejo "personalize", ne vem, kako bi to prevedla, da bi bilo prav) - skratka, da jih naredimo malo drugačne, da niso čisto enaki, da je vsak za tistega, komur je namenjen in da se to že na daleč vidi...
To lahko naredimo zelo preprosto, če na predpasniček recimo našijemo kako ljubko živalco ali drugo sličico (recimo slončka, ki nam je ostal na koščku blaga od otroške spalne vreče - kaj pa pričakujete od škratke biologinje/zoologinje, če ne živali?) - takemu našivanju lahko rečete tudi aplikacija, če hočete, da se sliši bolj fensi;)- to delamo navadno z zelo gostim cikcak šivom - vsaj če se blago para je to priporočljivo:
Lejla je svoj jutranji Miha-Klavžev zajtrk in že nestrpno čaka na našo naslednjo peko piškotov:
Ooooo, slonček!
Da ne boste mislili, da dobivata samo domača darila in revici nimata nič kupljenega: Ronja se tu igra z darilom, ki jima ga je prinesel Miha - magnetno tablo (staro sta stolkli pred skoraj 1 letom...):

To je to od Mihata - se vidimo prihodnje leto;)...


Hehe, a sem vas ustrašila?;) Nič bat - saj prihajajo še drugi dobri možje: Izak, ki nosi karamelizirana jabolka (pride 25., ampak o tem kasneje) in seveda naš nenadomestljivi dedek Mraz čisto konec leta - in seveda bo slednji gotovo prinesel  kaj, kar bodo naredili njegovi palčki (Miha ima škrate, dedek Mraz pa palčke, a niste vedeli???:D) - in morda kaj že prej poslikal in objavil;). Vsekakor bo dedek Mraz nečakom in ostalim sorodnikom prinesel darila že prej (večini že 18.) in jih boste lahko kmalu videli - sicer pa ideje za darila pridejo celo leto prav in ni nič narobe, če kakšna ostane za naslednje leto, ne?;)
Uživajte in fino popacajte vse predpasničke - za to so narejeni!

4 komentarji:

Unknown pravi ...

Kako luštno in praktično darilo, super. Tele slončke smo imeli tudi mi na eni spalni vreči. Kako pa kaj najljubši samček sprejema to, da je večji del noči brez tebe v mrzli postelji? :-D

Unknown pravi ...

tole je pa spet ena meeega ideja...mi bo čisto zares prav prišla za v službo, kjer skupaj z malimi umetniki veliko likovno ustvarjamo in imamo ponavadi popackane trebuhe :)...bom poskusila za vsakega enega zašiti ter jih nastaviti pod jelko...uuu se že veselim...:)

Unknown pravi ...

pa še tole ...Lejla ima prav takšno skodelico, kot jo imamo mi...tudi nam je odletela ročka...;))

veri pravi ...

N, samček se vedno bolj buni, hehe. Sicer greva včasih že (kao) spat, pa se potem kasneje zmuznem ven;) Samo zdaj me že ma naštudirano;)
Veronika, šalčka je v principu očijeva - jo je dobil, ker ima rad čmrlje:) Ampak jo nesebično posoja svojim puncam:) Fajn fant:)