01 november 2010

zabava za 0,99 evra

Dostikrat slišim, da so otroci dragi, da hočejo ogromno različnih igrač, pa se z njimi sploh ne igrajo, da si vsak dan izmislijo kaj novega, kar bi imeli, ker so pač najbolj manipulativna publika (baje takoj za nosečnicami;)... No, midva imava srečo, saj imava čisto drugačne otroke. Take skromne in vesele - ki se igrajo z najbolj poceni neumnostmi in z nama, ki sva pač zastonj;).

Zadnjič sem šla v trgovino in mi je v oči padla tale goba za ikebane, ki je ni bilo mogoče spregledati, saj smo bili tik pred 1. novembrom, ko je ponudba za grobove največja... Ampak gobo za ikebane se da uporabit tudi na veliko bolj zabavne in vesele načine:
 Lahko se je lotimo z žlico:
 Ali pa z vlicami:
 Lahko jo dolbemo:
 Ali pa režemo:

 V vsakem primeru pa se konča takole - goba za ikebano je na prafaktorjih in ti so povsod:
To je tudi najtežji del vse zabave za manj kot 1 evro (z eno gobo smo se zabavale vse 3 in to vsaj 1 uro - torej 0,33 €/osebo;). Na koncu je treba počistit vse, kar ni bilo hermetično zaprto med ustvarjanjem, seveda pa treba umit tudi ustvarjalce;). Ampak se splača! Verjamite!

Vseeno pa ni bilo vse brez misli na tiste ljube, ki niso več z nami (na srečo jih imamo večino ljubih še tu:): med njunim rezljanjem sem naredila dva različna svečnika v obliki srčka iz tele gobe (hotela slikat, pa je crknila baterija, izdelke sem pa dala dediju, ker so bili narejeni z mislijo na babi (njegovo mami), tako da slik žal ni). Mislim, da bi bila babi zelo vesel, če bi nas videla in da bi ji to več pomenilo kot procesija na grobu. Samo ona je bila nekaj posebnega. Če pa imate tudi vi kakega posebnega, ki bi tako na te stvari gledal, mu lahko tudi naredite kaj podobnega... V oblikovano gobo lahko potem zapičite cvetje ali date vanjo čajno svečko,...

4 komentarji:

Majci pravi ...

Kaj sta vneti...kaj je pa mami ustvarila?

veri pravi ...

Mami je naredila dva svečnika v obliki srčkov (stoječi srček za večjo svečko in ležeči srček za čajno svečko), vendar žal nisem mogla fotkat, ker je foto zatajil (beri: baterija crknila, druge nisva imela s seboj). Potem sem dala oba svečnika dediju, da ju bo prižgal z mislijo na mojo babi - in ker sem mu strogo zabičala, da naj zadeve potem brez slabe vesti pomeče stran (ta goba se res praši, on ima pa tako rad čisto...), mislim, da bomo morale še kdaj ustvarjat iz gobe, če bom hotela kaj objavit;) Aja pa eno mini vilinsko pohištvo sem naredila, samo se je stučkalo ob prevozu.

Majci pravi ...

:( za baterije, pri nas so tudi obvezno prazne ko je kak shutting na vidiku, pa toliko baterij za filat, pa nikoli nič pri roki in nafilanega.
Pridne punce, kaj pa je oči ta čas delal?;)

veri pravi ...

Mislim, da je takrat bil v "službici";) Me imamo petke fraj:) Bomo še kdaj ustvarjale, pa bom takrat poslikala.