29 november 2010

Lok

Kot ste mogoče prebrali, smo šli zadnjič (že pred časom, zdaj je vse pod snegom;) po kostanj. In kot vsak normalen hrček, sem tudi tam stikala za rečmi, ki bi nam še kdaj prav prišle - teh je v naravi seveda ogromno. Zato sem se omejila na nekaj in ena od teh je bila kriva veja oz. palica, ki sem jo našla na tleh. Takoj sem vedela, kaj bom z njo!

Ja, res je, imam 2 punčki in delale smo lok! Pa kaj potem?;) Tudi punčke včasih rade streljajo. Poleg tega gre pri loku tako ali tako za nekaj drugega. Loki so enostavno fajn. Kdo od vas si nikoli v življenju ni želel poizkusiti streljati z lokom? Takim, ki bi deloval? No? ... torej: loki so ok tudi za punčke.


Za naredit pravi lok mora biti človek kar močen, da upogne tisto žilavo trdo palico in naveže nanjo dovolj močno vrvico. Zato hvalabogu obstaja tudi enostavnejša različica, narejena tako hitro, da to zdržijo celo najmlajši (beri: najbolj nestrpni) otroci, ki jim nič ni dovolj hitro: enostavno samo na oba konca zataknite močnejšo elastiko in to je to.
Če veja nima dovolj izbočenega "hakeljčka", na katerega bi lahko elastiko zataknili, pa naredite utor (navaden kuhinjski nož se čisto obnese - preizkušeno na enem koncu), da elastika ne bo uhajala dol - ne samo, da tako lok ne bi bil funkcionalen, lahko bi elastika tudi useklala po prstkih nič hudega slutečega malega lastnika - torej elastika naj bo dovolj trdno zasidrana na obeh koncih).

Seveda pa ni težko ugotovit, kdo je imel na koncu največ zabave z njim: očiiiii!

Sodobni Winetou:

Ni komentarjev: