19 januar 2014

Škucove packarije

Uh, dolgo časa, nič bloganja. Kako naj začnem prvo objavo v novem letu? Najboljše, da nič ne kompliciram, ker če bom iskala pravo, še dolgo ne bo nič. Torej naj vas povabim na Škucove packarije. Čeprav je tam že tako dovolj gneče, ker so zelo priljubljene:). Ampak samo tako, če še niste vedeli, ker sem tudi sama čisto po naključju lani videla letak v knjižnici (mestni) in od takrat dalje smo zapriseženi:)

Kaj je to? Najprej je predstava (gledališka ali lutke, nastopajo ali dijaki vzg. šole ali pa kakšni profesionalni gledališčniki, kakor kdaj, vsako ima svoj čar), potem pa je še delavnica, navadno kaj na temo iz predstave. Punci obožujeta (itak - onidve sta nori na lutke... kaj mi je tega treba bilo?:D)... Celo poletje sta me gnjavili, kdaj bo spet... No, zdaj je spet.

Pa mali? Ja, on je še mali. Ne, on ni na lutke mahnjen (vsaj zaenkrat). Tamala je pri njegovem letu mirno gledala celo predstavo in bila vsa začarana in srečna, on ne gleda mirno in tudi ni nič kaj strašno srečen na predstavah, kar tako glasno pove, da greva navadno predčasno ven:D. Če ste med tistimi, ki jih to moti, se vam iskreno opravičujem, vendar če bi šla ven takoj, bi tulili trije - punci, kje sem in on, kako si drznem it in ne vzet punc s seboj:D. Ko vidi, da je dolgčas, pa si seveda želi it sam z mano ven.

Potem sledi ustvarjanje, kjer bi punci radi naredili vse, kar je možno (včasih dajo par stvari na izbiro, mišljeno je, da izbereš eno;)... Mali pa to tolerira glih samo, če ga pustim, da toči vodo iz bobna za vodo... Ker pri tem vse polije in bi v Škucu verjetno ne bili več zaželena stranka, mu prav dolgo ne morem pustit... da ne govorimo o tem, da je tudi sam takoj cel moker. Skratka: Škuc ja, tudi z enoletniki, če so oni taki, da jim je to všeč;). Moja enoletnica ga je oboževala, moj enoletnik pa ne, se premalo dogaja - edino ko je prišel Ceferin je še nekak kolikortoliko zavzeto gledal:D. Čim se pa začne nek navaden dvogovor pa je - dooolgčas;)

No, ampak se splača animirat malega nadebudneža (kadar ga pač ne moremo uturit očiju in it same punce - to je itak zakon, če njiju vprašaš - pa tudi če mene, ker je ful lažje;) - ker sta res veseli, da gresta na te reči. 
Aja pa še to: predstave in delavnice - vse je zastonj:) Da ne boste rekli, da se otrok ne da tudi poceni zabavat:) Res pa je treba do tu prit, če niste iz Lj...

2 komentarja:

katja pravi ...

Uff res fajn..smao v soboto se pred 12h res težko akm skobacamo..bi s epa najbrž splačalo, da vididm kok je mojim gledališče všeč...

Aja lahko napuišeš kaj početi pozimi z otroki če ni snega ;-)

Al pa ko so bolni-kaka preživetvena strategija... no tole bi nam trenutno anjbolj prav prišlo

veri pravi ...

Katja, dobiš enkrat v prihodnje celo listo in tudi preživetveno strategijo z bolnimi otroki - ni skrivnost, da mam tu ogroooomno izkušenj:D. Moji so bolni, samo da vrtec pogledajo:D, tako da se mi je kar nabralo zadev:).