23 januar 2014

Padalec


Ker sem vam še dolžna en kup poskusov iz adventnega tovornjačka, kamor so jih nosili naši škratki in ker me je že nekaj mamic v živo in na blogu vprašalo, kaj počet z bolnimi otroci doma, je tu ena ideja, ki je bila letošnji hit zime:). Padalec. Zelo enostavna reč, vse, kar rabite imate 100% že doma, otroci pa obožujejo (vsaj moji, ampak mislim, da bi bila tale ideja všeč res skoraj vsem, ker je dinamična in luškana).

Kaj potrebujete oz. kaj so škratki natlačili v tisti mali zabojček v tovornjačku? 
- kos plastične vrečke - razrežeš vrečko, da dobiš kvadrat (če so otroci večji ali če ne nosijo tega škratki, jim seveda lahko date kar škarje in vrečko in naj se sami zezajo s tem:D)
- figurico - lahko je plastična iz legokock ali kakega playmobila (mi smo to figurico podedovali oz. dobili skup s stanovanjem:D) - če ste ultra natur, lahko date tudi leseno, samo potem mora bit pa malo manjša, ali pa padalo toliko večje, da ne bo samo dol padlo vse skup;)
- močnejšo nitko ali tanko vrvico
- košček plastelina ali čebeljega voska, če hočete bit čisto eko;)
- pisarniško sponko
* po želji še navodila

Tule so navodila, ki so jih škratki spisali za punci:) in s katerimi si mogoče lahko tudi vi kaj pomagate:


na plastično folijo na vseh štirih koncih kvadrata  privežeš niti, ki naj bodo cca 50 cm dolge (za vse skup rabiš torej cca dobra 2 metra). Druge konce niti priveži na pisarniško sponko tako, da bojo vsi konci približno enako dolgi (ni glih na mm haklih, približno pa le naj bo, sicer se padalo ne bo lepo razprlo oz. ne bo zajelo dovolj zraka).

Pisarniško sponko zdaj oblikuj v sedež - kot en L in nanj s plastelinom pritrdi figurico in vrzi iz balkona ali vrha stopnišča dol. 

Najbolj zabavno je, če je več otrok in je eden zgoraj in vrže dol, drugi spodaj gleda, pobere padlega padalca, ga nese gor, zgornji gre dol in gleda, ko ga zdaj durgi otrok vrže. Tako se tudi precej naletajo po stopnicah in potem dobro spijo;). Ok, to ne gre, če so otroci strašno bolni, da komaj gledajo, ampak saj veste, kako je... večinoma niso tako zelo fejst bolni in bojo skakali okoli v vsakem primeru;).

No, vsaj moji... So tako hitri, da so vse slike neostre:D. Uživajte z malimi:)

3 komentarji:

katja pravi ...

UUU; krasna! Hvala!

Anonimni pravi ...

Ronja, super objave! Hvala! Smo pred kratkim delali padalo, ampak sem trapa uporabila servetek in ni bilo ok, bomo ponovili z vrečko.
Upam, da oživljanje bloga pomeni, da zdaj že malo lažje dihate :)
Držte se,
pomlad08

veri pravi ...

Hehe, ja, fajn je, če je ena malo bolj neprodušna zadeva, da zrak ne more tako hitro skozi, potem bo boljše letelo;).

Joj, kar se tiče lažjega dihanja, pa žal še nismo tam - sem se samo spravila par objav, ki sem jih mela že napisane objavit:). Sicer pa še 14 dni bo kriza, potem 14 dni mal bolj mir, pa spet mal kriza, potem pa srčno upam, da koooonec:). Ampak se premika - če dovolj časa brcaš, se mora nekje poznat, pa čeprav zgleda vse zelo črno včasih. Je na drugi strani mavrica:) Upam, še čakam, da jo zagledam, hehe. Zdaj sem vesela, da se nekaj svetlika:)
Ker včasih ponoči res že škrate videvam - in to čisto taprave - tiskarski so se mi pred kratkim zaredili v referencah, recimo, so naredili celo štalo, da o tem, kaj so naredili z latinskimi imeni ne govorim:D.