03 december 2013

Ideje za mini darilca - karte

No, danes vam predstavljam listo idej, kam vse lahko greste oz. kaj lahko delate ta december (ali katerkoli drugi mesec v letu, če je sneg in /ali led) s svojimi mladički... Navsezadnje naj bi bil praznični čas tisti, ko imamo največ časa za naše najljubše (I wish!)... No, ampak če jim bodo škratki ali kakšna druga pravljična bitja prinesli karte v adventni koledar, si boste že morali najt čas in se spravit ven z njimi:)
Kam jih torej lahko škratki povabijo oz. katere karte lahko prinesejo?

-  karte za ZOO (ne poznam otroka, ki tega ne bi bil vesel)
-  karte za Hišo experimentov (tudi večini všeč)
-  karte za Lumpi park
-  karte za arboretum Volčji potok (izberite dan, ko so kakšne predstave ali delavnice)
-  karte za koncert (tega bojo veseli najstniki, tamale pa lahko peljete na kak božični koncert)
-  karte za lutkovno predstavo
-  karte za bazen (pozimi se prileže)
-  karte za gledališko predstavo
-  karte za smučanje

Še nekaj zastonjskih:

-  karte za Tivoli (drsanje, plavanje, za tavelike lahko tudi savna, mojim pa je tako všeč že kar tisto igrišče, da se lahko z njim zmažem:D)
-  karte za drsanje (kjerkoli, drsališč je veliko, nekatera so tudi zastonjska, otrokom je tako vseeno, kam;), lahko pa tudi na zamrznjeno jezero, če ga imate v bližini)
-  karte za igroteko - knjižnica, kjer izposojajo igrače
-  karta za ogled lučk v mestu (po možnosti na dan, ko jih prižgejo)
-  karte za ogled Miklavževega sprevoda v mestu
-  karte za botanični vrt
-  karte za kepanje (poglejte napoved, da bo takrat sneg)
-  karte za sankanje (če imate večje otroke, je to lahko nočno sankanje:) - to ni zastonj, ampak je pa doživetje:)
gumbi za delanje snežaka (glejte napoved, da izberete dan, ko bo gotovo sneg): ni karta, ampak spada v ta štos;)
- kruhek za krmljenje račk

Če je to konec z idejami? Kje pa? Čakajo vas še ideje za razno razna navodila in recepte, ki jih lahko otroci najdejo v adventnem koledarju, pa darilca za punčke in fantke (in pobalinke in nežne fantičke), pa seveda raznorazne male sladkarijice, s katerimi lahko napolnite predalčke. Tako da - ostanite priklopljeni v cvetju:)

6 komentarjev:

Sandra- Navihančki pravi ...

Kako lušna ideja!To moram definitivno sprobati kakšno leto kasneje, ko bo moja bučka že vedela kaj pomenijo karte :) Super zanimiv blog!

Anonimni pravi ...

Moram dodati en predlog za karte: balet Hrestač :) Neki najboljšega za mlado in staro. Mi gremo ravno danes. Se je pa v operi treba kar zagrebsti za vstopnice, ponavadi jih hitro zmanjka.
Hvala tudi za zastonjske ideje, bojo prav prišle :)
Marta

veri pravi ...

Super ideja! Puncama bi bilo gotovo zelo všeč - radi imata glasbo, ples in zgodba jima je všeč, smo lani brale, ko je bil balet (ampak do baleta nismo prišle, samo do knjigice - no, bolje išta nego ništa;)... Je pa super ideja, že pišem:)

Mi gremo danes kar na Miklavžev sprevod - samo so škratki zafrknili, ker so v listek natresli "čarobni prah" in sta punci ugotovili, da to gotovo ni naključje in da ga gotovo morata s seboj vzet... In zdaj pričakujeta, da se bo z njim nekaj zgodilo... tako da bojo morali škratki nekaj naumit:D.

Anonimni pravi ...

Ja pa cene vstopnic za Hrestača so tudi najboljše, sploh če imaš več otrok :/

Anonimni pravi ...

Ja, ni poceni, ampak glede na to, da skozi leto skoraj vse glasbene prireditve v LJ obiskujemo zastonj (Festinice, Poletje v stari Ljubljani, Jesenske serenade itd.), si decembra z veseljem in brez slabe vesti privoščimo Hrestača :) Smo imeli najbolj brezvezne karte - Galerija, pa je bilo ok, smo vse videli in slišali.

Ronja, za punce je sploh čisti hit! Če ti znese, priporočam, drugače bo pa drugo leto spet, ni panike :D

veri pravi ...

Ja, opera in balet sta bila vedno draga... Letos smo bolj na tesnem, tako z denarjem kot s časom, en tak poseben čas, boste zvedeli detajle, ko se bo boljše in bo čas vse razlagat:D. Ampak računam, da bo drugo leto boljše in bom peljala punci:) MOgoče se nam še oči pridruži, kaj veš;).