05 november 2013

Slike iz fižolčkov





Zadnjč sem pri dediju morala nekaj naredit za službo in imet pri tem mir. Otroci seveda povejo, kaj si mislijo o tem in to navadno ne ravno potiho. Rešil me je oči in nekaj časa se je še selišalo prerekanje, potem pa naenkrat - tišina...








Kaj so počeli? Risali s fižolčki! Oči jim je dal fižol, namenjen za v pasulj in mali so bili pridni kot miške! Tako enostavna ideja, pa tak učinek! Tako da - če imate prostor, kjer so lahko fižolčki in rabite malo miru - toplo priporočam:)












Preden se kdo vtakne - mene niti zraven ni bilo, odrasla pa sta izležavala na kavču, to je njuno delo.











Kaj pa mali? Ja, tudi on je užival s fižolčki! Otroci jih obožujejo! Res pa je, da je dojenčke treba ves čas gledat, da se ne zadušijo s kakim, ki ga vrtaknejo v usta.













Ampak na srečo je oralno fazo že precej prerasel in se je lepo igral "po pravilih". Mogoče je pomagalo to, da smo mu obljubili, da bo že potem lahko dal fižol v usta, da ga bomo jedli v pasulju:D.

4 komentarji:

katja pravi ...

zakon!

belokranjka pravi ...

Živijo Veri!

Rada bi te vprašala nekaj, kar nima veze z to tvojo zadnjo objavo. Berem te že kakšne dve leti, zanimiva si takšna živahna in imata čudovite ptičke :)

Vprašanje bi bilo vezano na repe ki bi jih rada sešila mojima dvoletnikoma; ali imaš idejo s čem naj ih napolnim da nista težka, ter da jih lahko operem ter posušim na hitro? Ne vem, mogoče bi polnilo izpustila... In z čem bi jih lahko pričvrstila za hlače, da jih lahko menjam vsak dan? Ali poznaš spletno stran, ki prodaja takšne zadevice?
Blago še nisem kupila, mislim da bom v naši majhni vaški trgovinici najdla nekaj navadnega (torej ne kosmato). Punčka bo lisička, fantek volk - a ne za pusta, kar tako za vsakdanjo igro :)

Lepo pozdrav!

Vera

veri pravi ...

Seveda imam idejo, vprašanje je samo, kakšno:D. No, upam, da ti bo všeč oz. da ti bo v pomoč:
repke bi jaz napolnila s polnilom za deke - sintetičnim, da se fino pere in ne zgubi volumna.

Lahko ga pa mirno izpustiš, ne bo izgledalo nič strašno narobe.

Če bi bilo to samo za enkrat, recimo za pusta in nimaš polnila, lahko improviziraš - sama sem enkrat na hitrco morala naredit repek za leva za pusta in sem ga napolnila kar s muckami iz sušilnega stroja, ker ni bilo drugega pri roki:D.

kar se tiče pričvrstitve, se mi zdi najlažje, če bi naredila repek kar na en pas, da ga lahko daš na katerekoli hlače in da ga ni problem dol vzet.
Nisem še zasledila, da bi kdo to prodajal pri nas (kar še nič ne pomeni, ker nimam pojma o trgovinah in njihovi ponudbi), se pa igram z idejo, da bi bila prva, hehe.

Za lisičko je mogoče fajn vzet polnilo, da bo tak košat rep, kot mora bit lisičji, za volka pa tudi če polnilo izpustiš. Lahko pa dobiš dodaten volumen z volno, ki jo prišiješ gor na repek.

Pozdravček, soimenjakinja;)

belokranjka pravi ...

Hvala ti!
Sem že zdavnaj prebrala tvoj odgovor, a si ne vzamem čas da ti povem kako bom naredila.
Torej, polnilo za deke sploh ne vem kje naj dobim, še doma nimamo take deke, da si bi malo tega polnila vzela ven. Potem sem dobila idejo da jima bom naredila repke iz brisače. Izrezala sem jih, moram še sešit.
Uporabila bom lastiko za okrog pasu, to sem tudi videla na spletu. Čeprav bi mi bilo lepše, če bi bila kakšna spojka v obliki S.
Vglavnem, naši repki ne bodo ne prepričljivi, ne lepi (ker moje šivanje gre le do krpanja oblačil;)... nič kaj za pokazat. A ker so naši otroci vajeni štoraste mame, in tudi skromnosti, mislim da jim bodo všeč. Mislim da se bi jim dopadle tudi navadne špage :) Pravzaprav, najbrž bo dojenčica občasno dobila mini špagico in bo bila miška :)

Pred kratkim smo delali cofke, tako kot si pokazala v svojem blogu :)

Hvala ti za ta blog, Večna Optimistka! :)