12 februar 2021

HItre pustne maske

 Zadnjič sta imeli punci v šoli tehniški dan in zanj so si morali naredit pustne maske. Ker so imeli omejen čas, do kdaj je potrebno naložit slike kostumov, sta si morali izbrat nekaj enostavnejšega.

Mala je končala s kostumom še preden sem se sama primajala iz spalnice (ona je zelo zgodnja ptica, jaz pa delam ponoči in se pred 7:30 ne zbujam, če pa lahko, pa z veseljem potegnem do 8ih.)
Bila je ŽEBELJ! Ok... Oči je bil seveda ponosen:D...Vse je naredila sama, jaz sem ji samo baf posodila, ker to bitje ne mara in ne nosi črnih oblek;).

Velika je najprej letala okoli ko kura brez glave, ker je zjutraj zaspala na zoom, potem pa je imela še malo časa, da bi naredila kostum, ni vedela, kaj naj naredi in bila sploh in oh čisto iz sebe (njej panika ni ravno dobra motivacija). Potem sva šli po korakih:

  • kaj moraš naredit: kostum
  • kakšne so zahteve: hitro narejen, iz materiala, ki ga imamo doma, enostaven, nič šivanja (ker preveč traja; sama sicer v pol ure lahko kaj sešijem, ampak dete še ni ravno tam;)
  • ideje: knjig s kostumi nimamo... torej net. Google ali Pinterest? Slednji, seveda, saj je narejen za take traparije. OK, poiščemo nekaj "quick, easy, last minute"
  • zdaj sledi izbor: pri nobeni sliki se ne zaustavljaš, čim prej hočeš na kostumu najt nekaj, zaradi česar ga ne moreš naredit ali pa "ouje, to bo to!" Tu je šivanje, tam s tistim papagajem je preveč dela, praznih plastenk za raketo nimamo doma, netopir s krili iz dežnika - super luškan, ampak nimam črne marele za razrezat, itd... Oho, lejga, za tole imamo pa vse na dosegu roke! Lučke, pa oni so imeli vato... mi smo dali til iz šotorčka in polnilo za igračke (reciklirano iz stare blazine)
  • hitro naberi osnovne materiale: imaš modro majico? Ok, ti posodim svojo, v škatli za rojstne dni so lučke na baterije, namesto vate bova vzeli mrežo proti komarjem, ki smo jo imeli za šotorček za tamalega, ko je imel rojstni dan, greva poiskat očijevo modro kapo, itd...

 Ok, to ni duh iz svetilke, ampak iz čajnika, ampak kaj češ;) Eno mini oljenko celo imamo doma (smo jo naredili pred leeeti na noči muzejev v Narodnem muzeju, trajalo je pa 2 leti, da sem objavila:D. Ampak bolje pozno kot nikoli, ne? No, eno od oljenk še imamo, vendar je tako mala, da se je ne bi dobro videlo na sliki, pa je tale stari dobri čajnik super služil nalogi:).

In kaj boste vi letos za pusta hrusta? Moji mali bojo globus, pav in ... "še ne vem" - naša temnolaska je zelo previdno bitje in vsako stvar, kjer se mora nekaj odločit, zeloooo dolgo premišljuje:D. No, do petka zvečer bom verjetno izvedela...

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Saj sem že nekajkrat rekla, da bom balon na vroči zrak! ;)
temnolaska

veri pravi ...

To je bilo napisano, ko še nisi vedela;). Seveda boš balon na vroči zrak, kaj pa drugega!;)