13 februar 2021

Srčkasti praznik - Valentinovo

 Kot že rečeno, pri nas imamo radi VSE praznike, skoraj brez izjem. To ne pomeni, da se bova povabila ven za valentinovo, ko je vse dražje, niti da bi si želela šopek rož (ker itak pomrejo) ali da bi tolerirala nekoga, ki bi vse ostale dni grdo delal z nami.
 Pomeni pa, da si ga naredimo po svoje - praznujemo to, kar naj bi v osnovi bil - praznik za izkazovanje ljubezni... kakorkoli to kdo razume.
Pri nas si včasih damo kakšna mala darilca. Ne vedno in ni obvezno, včasih pa paše... Nihče ni užaljen, če se ne obdarujemo, darilca pa niso praholovci. Lani so mali dobili čopiče, teh ni nikoli preveč;). Nekoč sem jim dala set keramičnih posodic za igrat. Take uporabne stvari, skratka.
Ko so prazniki en čas v družini, ti ni treba več kaj dosti naredit, ker naredijo vse že ostali člani...

 Zlatolaska je naredila tole girlando:

Oči nam je kupil jagode in sladkarije...

Sama sem samo naslikaa tole slikico, ker si je zaželel za darilo, da naslikam nekaj (da bi imela čas zase, to je bilo njegovo darilo, se mi zdi;) in tale dva zaljubljena papagaja sta izgledala primerno...

Vidite, da se da praznovat skomercializiran praznik neskomercializirano! Lahko sami naredite sladkarije, lahko si kupite šunko ali hruške (nam je pred leti oči kupil rdeče paprike in smo bili vsi strašansko veseli:). Lahko slikate skup ali delate srčkaste raviole... Da se met fajn z nič ekstra dinčkov;). Ni treba, da je to vedno večerja ob svečah v fensi restavraciji - to letos tako in tako verjetno še ne bo možno;).  
In če ste strogo proti Valentinovem - pa si naredite tole kak drugi dan, recimo danes, ko še ni Valentinovo;).

Ni komentarjev: