15 februar 2021

HURAAA, ŠOLA!!!

 No, pa smo v teh norih časih dočakali tudi najbolj nepredstavljivo - da se otroci veselijo šole, hehe:) Še moji, pa vem, da se jih večina še bolj! (OK, tehnično gledano se veselijo odmorov, ampak tudi šola celokupno je zdaj nad ničlo, za mnoge verjetno prvič pozitivna:). Veselijo se je učitelji, šolarji in seveda starši;).

 Dragi šolarji, uživajte s sošolci, načvekajte se (zato pa imate 2 razredni uri na začetku;), dragi učitelji, spočite si oči od računalnika in spet navadite ušesa na dretje:D. Upam, da vam bo vsem lepo spet skupaj! Mogoče pa bo to na koncu koncev vseeno fajn - vse učiteljice, ki so imele poln kufer svojih nemogočih učencev, bodo sedaj tako srečne, da jih vidijo, da jim ne bo živcev načenjalo klepetanje in 10. ponavljanje istega stavka... Vsi učenci, ki se niso mogli z neko učiteljico, pa bojo tako veseli, da jo spet vidijo, samo da je v živo... Mogoče pa nas bo korona naučila cenit drug drugega:).

Današnji zajtrk - ker po jutru se dan pozna:) Sveže pečen ječmenov kruh s skuto z drobnjakom.

Upam, da se bo ta norija kmalu umirila in da se bomo lahko naslednje leto z nasmeškom spominjali norih dni, mask in ukrepov. In lahko boste govorili svojim otrokom zgodbice o tem, kako je bilo, ko ste bili mali, neko leto tretjino leta šola zaprta in ste vse delali samo preko računalnika, kako je bilo vse zaprto in nisi mogel do dedija, kako so bile vrste pred živilskimi trgovinami in smo imeli policijsko uro, bili so pa odprti frizerji in včasih smučišča - in otrokom ne bo nič jasno, pa se boste samo smejali, da je bilo takrat pač vse skup malo zmešano, ker je bil zmešan čas. 

Upajmo, da se bo s šolami počasi normaliziralo še vse ostalo... Čeprav me zaprtje gostiln in barov  osebno res čisto nič ne prizadane, si zelo želim, da bi vse lahko kmalu delovalo normalno in bi ljudje lahko pošteno služili in imeli občutek varnosti. Da bi se lahko videvali  s tistimi, s katerimi se radi vidimo in se nikomur ne bi bilo treba skrivat. Predvsem pa se ne smemo navadit na izredne razmere do meje, ko se ne bomo več bunili za svobodo in naravo. Ker dostikrat so izredne razmere krinka za vse vrste ukrepov, ki nimajo nobene zveze s samim varovanjem zdravja (kdor ne verjame, naj prebere vse ukrepe, ki smo jih doslej sprejeli - npr. da sedaj mnenje strokovnjakov ni več potrebno za velike gradnje, to je bilo spomladi, med prvim valom)... Upam, daje vsem tem rečem, vključno z virusom, odklenkalo!

Ni komentarjev: