07 februar 2021

Pesem o svobodi - Zlatolaska, čestitam!

 Na šoli so imeli literarno in likovno tekmovanje na temo Svoboda. Zlatolaska je vedno za te štose (to ima po mamici;) in je seveda sodelovala. Na proslavi za kulturni dan so razglasili rezultate... Po pravici povedano, sva z očijem malo pričakovala, da ji bo dobro šlo, ker je napisala res luškano pesmico in ker ji je njena učiteljica slovenščine pred dnevi omenila, da že ve rezultate, vendar ji še ne sme povedat. Tako da nekaj se je smukalo. Ampak nismo pa vedeli, da bo kar zmagala!

Svoboda

Svobode želi si vsak
naj je še tako velik junak.
Nekateri so junaki prav zato, 
ker za svobodo borijo se, kot za zlato.
Svobodna sem, ko kot ptica poletim 
skozi oblake v višave svoje glave.
Če počutiš se kot kura,
ker je "virus diktatura", 
če zunaj je morija
je zdravilo domišljija,
kjer prevlada tvoja magija.
Morda zelo težko ti je,
a rešitev je za vse.

Seveda je bila zelo zelo vesela in v nabiralniku jo je čakalo še posebej lepo presenečenje - šola je že prej poslala nagrado po pošti, da jo je mala isti dan dobila! Hvala! Knjig ni pri nas nikoli preveč in pesmi imamo še najmanj, pa Lainšček je res simpatičen avtor:).
Seveda pa dobi še domačo nagrado - čas z mami, ker je to pač še vedno najbolj zaželena nagrada:). (Brez skrbi, vem, da ne bo trajalo, ampak bom uživala, dokler je tako;). Delali bova "veselo pošto" (happy mail), saj imava vsaka nekaj dopisovalk.

Mimogrede: če kdo pozna še kakšnega otroka, ki bi si želel dopisovat, pa smo zelo odprti za sodelovanje - zagretost je obratno sorazmerna s starostjo:), saj mali revež nima nikogar, ki bi mu odpisal...

2 komentarja:

Anja pravi ...

Kakšna lepa pesem.
Pri vas imate pa nadarjeno pesnico doma!

veri pravi ...

Hvala:). Ja, mala je res huda! Neverjetno hitro si zapomni pesmi in veliko rima, prav hecno, nihče ni prav na recitacije mahnjen od naju, ampak njej so všeč in poskušava podpirat:)