Potujemo naprej na sever, na Švedsko, pa za odmor od skrivnostnih škatel spet malo hrane:). Seveda najbolj znane so njihove mesne kroglice v beli omaki. Zraven navadno jejo krompir - ali pire krompir ali pa "hasselback" krompir, takole narezan in pečen pri nas doma mu rečemo "krompir na ježka":
Potem so zelo znani po rostijih: to so kot neki ocvrtki/palačinkice iz naribanega krompirja, jajc in moke, ki smo jih seveda jedli, pa pozabili slikat... No, smo pa slikali (sicer zelo slabo) tipično švedsko kosilo v šoli - v ponvi pečenega osliča, krompir v oblicah in kuhan grah. Zadeva je bila presenetljivo zelo dobra (čeprav na sliki ne izgleda tako:D)!
*Tisto držalce za piezellije je vso osamljeno čakalo že od časa "pred otroki"! Nekoč sem ga nekje videla, ni bilo drago, je bilo pa zanimivo in seveda sem ga takoj pobasala, ker sem pač zbirala take traparije (zdaj pa že vse živo imam in sem se malo umirila - rekla sem malo!:D), potem pa sem bila noseča in mi res ni pasalo cvret ničesar, saj sem bruhala že brez kakih hudih vonjav, potem z malimi otroki zraven si nisem upala cvret takih reči, kjer bi vsekakor hoteli pomagat in vrelo olje in predšolski otroci niso najboljša kombinacija... No, zdaj nam pa končno pride prav, hehe. Ampak so res dobri in mali so bili navdušeni in potem 2/3 spekli sami, hehe, to je pa prednost starejših otrok hehe:). Smo se že zmenili, da jih bomo napekli za kako zabavo, ko bojo spet dovoljene (ker zdaj baje ni dovoljeno se zabavat, haha, včasih pa res ne znajo izbirat besed:D).
Ni komentarjev:
Objavite komentar