20 maj 2021

Pomlaaad!

Vedno se je tako veselim ko malo dete! Čeprav imam alergijo na cvetni prah, vseeno vedno komaj čakam pomlad! Ne maram zime in mraza in mokrote, razen če je vode veliko - da plavaš not in pa poletnih ploh - te so dobre, da rastline niso žejne -  pa ker je toplo in se hitro posuši, je ok:D.
 In zdaj je pomlad končno RES spet tu! Letos je vse malo kasneje, ampak končno je vse v cvetju! Izkoristimo to!
Če greste kam na sprehod, na izlet,... mogoče jutri, ko naj bi bil edini lep dan... se ustavite, občudujte in mogoče še slikajte to lepoto!
Mi smo pri dediju našli celo polje maka! Ne moreš verjet, že celo odraslost nisem videla polja maka! Tik ob cesti in nikoli doslej ga ni bilo - in bili smo navdušeni!!! Ne vemo, ali ga je kdo zasejal, vendar je to malo verjetno, vsekakor pa dobrodošlo:).
Tegale mi je prinesel mali pokazat... Kako nežne listke imajo te rastline!!! Ugotovil je, da bi jih lahko uporabil za vijoličasto barvilo, sestrica pa mu je odgovorila, da seveda lahko vse rdeče reči uporabiš za to (ker velike sestre vedno vse boljše vejo;).
 
Ampak ko greste kam, si vzamite čas za male ugotovitve, preizkušanja in mini raziskovanja... Mogoče se vam ne zdi povezano, vendar spodbujanje radovednosti tukaj, pomaga tudi pri radovednosti v šoli... In to ni vedno slabo;).

Ni komentarjev: