11 maj 2021

Obrisi listov z barvnimi spreji

Lani sem razlagala, kako narediti svoje barvne spreje, zdaj jih moramo pa še kdaj uporabit, ne? Takrat smo se naučili, kako naredit domače barvne spreje in kako izkoristit sprehod ob morju za ustvarjanje s školjkicami), za tiste pa, ki v kratkem ne greste na morje, še druga ideja - z listi, ki jih gotovo imate čisto blizu doma:) 
 To je nekoliko bolj zahtevno kot špricanje kamenčkov in školjkic, ker so listi lahki in jih veter od špricanja rad odpihne, poleg tega navadno niso čisto ploščati in štrlijo gor, kar da precej zabrisane obrise. Zato jih obtežimo s kamenčki, da bodo lepo plosko stali na listu in se ne bodo premikali ob špricanju.
Potem veselo špricamo. Seveda lahko uporabite tudi kupljene spreje - samo ti so navadno obstojni in bo vsa površina, ki bo prišla v stik z njimi nepopravljivo popršena, če je ne boste tisti hip obrisali. Čisto ok za odrasle in večje otroke, malo manj primerno za tamalčke;).
 Na koncu najprej odstranimo kamenčke, nato pa previdno še liste - barva spodaj je še sveža, zato jo poskusimo ne tikat. Tako bodo obrisi najbolj ostri in lepi.
 Zakaj potem sploh odstranjujemo liste še ko je barva sveža? Ker ko se posuši, nam lahko prilepi tudi liste zraven;). Lahko poskusite oboje - odvisno od lista in barve, enkat se bo eno boljše obneslo, drugič drugo. Mi navadno odstranimo liste takoj že zato, ker smo čisto vsi po vrsti veliki firbci in moramo videt, kako je uspelo;). Zadevo obvladajo tudi zelo mali otroci in papir lahko uporabite za zavit kako darilo - uporabno, zabavno in cela družina se zabava! Kdo bo poskusil?
PS: ne pozabite na preventivne ukrepe in zaščitite podlago in obleke;).

Ni komentarjev: