04 november 2021

Ustvarjanje na daljavo

Kako ohkranjat tisto neko "tajno vezo", kadar si daleč, se ne moreš objet in to z otroki, ki niti ne dajo toliko na lepe besede;)? Z malimi še nikoli nismo bili toliko časa narazen... In počasi imejo vsega dovolj... In potem se začnejo kregat. In potem je treba nekaj naredit...
 In sem jih zbobnala skup za eno luštno kratko ustvarjanje, kjer še malo vadijo pisanje - kar je po podaljšanih počitnicah vedno dobrodošlo. Naročila sem jim, da zberejo material in se potem slišimo prek videoklica... Pripravili smo si: škarje, lepilo, trši papir ali karton ali v mojem primeru skicirko, ter neko pisalo... Pa kup starih časopisov, reklam, revij... In seveda tablica in na njihovi strani telefon, da smo se lahko videli in slišali:) *Pa čaj in  robčki zame, hehe:D.

 Potem smo začeli izrezovat besede in naslove - vsak tiste, ki so ga pritegnili (glede na to, kaj je bilo na voljo, seveda;). Brez kake hude logike ali razmišljanja, izrežite, kar vam pade v oko! Če vam fraze v naslovih niso všeč, jih lahko seveda malo popravite - sama sem iz "Želim čim bolj naravno polt" naredila "Želim čim bolj naravno pot", pač nekaj, o čemer vam bo všeč pisat.
*Na srečo sem imela besede že izrezane in pripravljene v tisti mali leseni skledici - kar toplo priporočam - da ima vsak svojo skledico za te male odrezke;). Otroci so jih izrezovali sproti.
 
 Potem smo jih nalepili na svoje liste - enega vodoravno, drugega pravokotno, nekateri pa kar počez... In potem pod vsakim naslovčkom napišeš svoje misli o tej dotični stvari - karkoliže, ni treba, da je to kaj globokoumnega in ni treba, da se rima... Tok misli pač...
Če nočete, da bi kdo to bral, lahko čez nalepite nalepke ali izrežete kakšne zanimive slikice...
Uživajte! Najini otročki so bili po temle tretmaju čisto drugi:)

Ni komentarjev: