29 november 2021

Adventni koledar zadnjo minuto

 Ga še nimate? In zdaj bi bilo prepozno, da bi ga naročili... Ampak hej, ni še vse izgubljeno! Tole je zelo hitra ideja, v pol ure max. boste imeli vse od začetka do konca gotovo, če zadevo zakomplicirate! Lahko pa končate v 10ih minutah! Ne verjamete? Sem štopala:D.
 
Rabimo 
* dva lista A4 papirja (ali pa en A3 list ali daljši list papirja, širine vsaj 15 cm)
* lepilo (v stiku se hitro posuši, ampak karkoli lepi papir, bo v redu) ali pa washi trak
*  škarje
* nekaj za pisat ali pa štampiljke številke in blazinico. 
**Po želji še okraske (nalepke ipd) in/ali barvice,... za okrasit kuverto.
 
Navodilo
- Odrežeš listoma en trak po dolgem, da ju malo zožaš in da imaš trak, ki bo držal koledarček skupaj zaprt. *Ni pa nujno, za ta trakec lahko vzameš tudi kak barvni papir (ta varianta je prikazana v videu).
- Zalepiš oba lista s krajšima stranicama skup, da dobiš daljši trak. *Lahko pa vzameš A3 papir in ga podolgem razpoloviš, pa iz vsakega dela lahko zgibaš en koledarček, v tem primeru ta dva koraka odpadeta:) (ta varianta je prikazana v videu).
- Zgibaš trak papirja v cik-cak tako da nastaneta spradaj dva žepka, vsak iz ene strani.
- Zgoraj in spodaj pa zapogneš rob na zadnjo stran (tisto gladko, brez žepov).
- Tisti zapognjeni delček zalepiš na zadnjo stran z lepilom ali washi trakom. Če želite malo lepše konce, pa lahko prej odvečne dele odrežete (ker je to malo težko za razlagt z besedami, je vse skup v videu).
- Zdaj pa zgibaš celo zadevo v harmoniko in odrežeš spodaj vse, kar je odveč, ter zalepiš še preostali konec, da se vse lepo drži skupaj. Po želji lahko žepke po zapogibih tudi prešiješ. *V videu je prikazana varianta, kjer zgibamo tako, da nimamo ostanka, ampak razdelimo celo zadevo na 24 delov - če se komu zdi to prekomplicirano, pa naj samo zgiba harmoniko in odreže, če kaj ostane (pazit je treba samo, da niso žepki preširoki in bi jih bilo potem premalo - skratka matematiki se ne izognete:D).
- Zdaj lahko napišeš ali naštempljaš številke od 1 do 24 (po dve na vsak delček, eno na levo in drugo na desno stran, vsaka na svoj žepek:)
- Trak, ki ti je ostal v prvem koraku (ali pa kos barvnega papirja), vzameš in ga oviješ okoli zloženega koledarčka ter zalepiš konca in odrežeš, kar ostane. 
- Po želji okrasiš še ta trak - lahko napišeš gor kaj lepega ali narišeš ali nalepiš nalepko ali karkoli ti pač paše!
- Zdaj pa najboljši del: napolniš žepke
 
Ja, s čim pa???? Par idej:
- Za babico šiviljo lahko z otroki daste notri: šivanke, bucike (oboje na nekem kartončku, da se ne bo pičila!), gumbe, drukerje, varnostne zaponke, kakšno nit na malem tulcu, razne označke, zaponke, ježke, itd... Pa zraven kakšen lušten citat o šivanju, pa je.
- Za dedija, ki rad mizari, kakšne žebljičke, podložke, matice, delčke za minidril, natisnjen in zgiban načrt za kakšen fajn kos pohištva ali igračo, spet kakšen citat itd...
- Za lubija pa izreži /izštancaj srčke (24 srčkov - za vsak dan enega; ni treba da so enaki, samo da grejo not v žepek;) in nanje napiši za vsak dan eno malo uslugico, ki jo dobi - lahko je to kak prav poseben poljubček, masaža, pospravljanje po kosilu, karkoli bi mu pomenilo:) (ta varianta je v videu čisto na koncu)

Idej je še precej, ampak tole je počasi treba objavit, sicer ne bo nikomur več prav prišlo;)... Če kdo rabi še kako idejo, pa povejte in bom poskušala pomagat:).

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Idej si tudi že precej objavila ... Tako da, če komu prav pridejo linki...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/2013/12/navodila-recepti-in-ideje-za-v-adventni.html

http://vecna-optimistka.blogspot.com/2014/11/ideje-za-adventni-koledar-za-velike.html

http://vecna-optimistka.blogspot.com/2013/12/punckasta-in-fantovska-darilca-za.html

temnolaska

veri pravi ...

Haha, veš, da sem ravno objavila letošnjo objavo o adventnem koledarju, kjer sem se kooončno spravila skup zbrskat vse te povezave, potem pa grem gledat, če je kak komentar in vidim tole:) Hvala!