05 oktober 2021

Ustvarjalni izzivi


Kaj hudiča je to? To je izmišljeno bitje, sestavljeno v moji glavi iz različnih referenc, ki so nam jih dali na razpolago v enem od izzivov... Od leta 2017 sem sodelovala že v kar nekaj izzivih, najljubši mi je mermay, kjer cel maj rišeš morske deklice:), pa seveda je trenutno aktualni inktober obvezen;). Ampak izzivi so lahko tudi čisto svoji, ki si jih zadate sami ali si jih zamislite skup z otroki, da jih tudi delate skup - to bi bilo sploh zanimivo:)

Zakaj bi bilo fino delat razne izzive? Zato, ker je zabavno, zato ker treniraš karkoli pač si želiš trenirat (v tem primeru risanje, ustvarjalnost, itd)... Ker se človek večkrat spravi, če ima nek razlog, zakaj;)

Par idej za izzive, da je življenje na začetku sive jeseni bolj zabavno:

- risanje, seveda;) - lahko si daste kakršnokoli pravilo: material (s čim rišete ali slikate), čas (koliko časa si daste za skico, npr. 5 ali 10 ali 15 minut - če si rečete vsak dan, priporočam eno malo številko;), tema (kaj rišete/slikate: portrete, živali, mandale, stavbe), itd... na netu obstaja na tone ustvarjalnih izzivov, če nimate idej ali pa bi radi sodelovali v nečem bolj kolektivnem (poguglajte "art challenge" za navdih:)

- fotografiranje: najbolj enostavno bi bilo recimo 1 slika na dan. Lahko dodate pogoje: slika česa, barvna ali čb, se bi radi naučili slikat v manual, je lahko to pogoj, itd itd...

- make up: sama se sicer še v življenju nisem naličila (razen za pusta:D), ampak za tiste, ki vam je to blizu, lahko si vsak teden ali vsak dan zamislite nov izgled

- kuhanje: tu bo vesela vaša družinica - skuhajte vsak teden novo jed - lahko kar tako, lahko si izberete mesec juh, mesec sladic, keksov, zelenjavnih jedi, itd... Lahko pa na ta način raziskujete določeno kuhinjo (nekega predela sveta) ali tehniko kuhanja (pečenje, dušenje, poširanje itd itd)

- šivanje in vezenje - težko je vsak ljubi dan šivat, vsaj ob delu, saj tole zahteva kar nekaj priprav in precej prostora. Ampak 1x na teden bi šlo:). Par ročnih vbodov pa človek lahko naredi zleknjen na kavču zvečer:)

- lepopisje - zdaj je to precej moderno; in 20 min na dan je dovolj za napredek. Sama se na to še nisem spravila, ampak zna bit zanimivo

- kvačkanje ali pletenje ali makrame - malega sem učila brat tako, da sem mu kvačkala majčkene igračke, to lahko komot počneš po 10-20 minut na dan, pa se kar pozna!

- šport - katerikoli vam je pač všeč in ne zahteva ne vem kakšne opreme ali imate blizu to, kar zanj potrebujete. Lahko je to joga 10 min. na dan (ja, dejansko je boljše 10min na dan kot 1x na teden 1 uro, go figure), tek, hoja/sprehod, kolesarjenje, rolanje, dvigovanje uteži ali mleka/vode, itd...  

Poskusite, karkoli sem delala na ta način, je uspelo:). Z majčkenimi koraki se daleč pride:) In seveda se tudi tamali lahko precej naučijo na tak način;).

Ni komentarjev: