30 september 2021

Logika

 Nedavno tekmovanje iz logike me je spomnilo, da objavim tole... Moja mala je nora na logične uganke! Tudi  druga dva jih  imata rada in tudi sama sem ravno v teh letih bila nora nanje - in ker je tale knjiga stara ko svet (ok, ne toliko, je pa stara kot mi:D) in je mogoče kdo ne pozna, hitro en namig - če imate dete, ki ima rado logične uganke, tale knjiga je ODLIČNA!

Res da uganke niso lahke, tudi odrasli se moramo včasih prav namatrat! Tako da ni ravno za male otroke - ampak za od 6. razreda dalje nekje je super! In večina knjižnic jo ima:).

PS: sama sem prej prebarala to zgodbo kot pravo Alico v čudežni deželi, tako da sem imela prav hecno podlago:D.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Jo imamo tudi mi doma še iz mojega otroštva. Ampak moje dete ni tako navdušeno nad njo, kot sem bila jaz.:) Je pa res šele letos v 6. razredu.

veri pravi ...

Mogoče še pride - za matematiko in logiko se mora razvit en del možgan, ki se najkasneje razvije in se navadno začne razvijat ravno tam nekje okoli 12 let, ampak to precej variira. Dokler ti ni nič jasno in nobene naloge ne moreš rešit, ni zanimivo, mora bit ravno pravi izziv, da moraš fejst mislit, ampak da jo lahko rešiš:).

PS: bi bilo pa super duper fajn, če bi ljudje logiko več uporabljali, tudi pri svojem delu, hehe;).

Anja pravi ...

Te knjiga ne poznam ampak sem našla izsek in se bere super zanimivo! Je že na kupi knjigo listi 😀 (zadnje čase jih kar veliko kupujem) A obstaja še kaka podobna knjiga? Oziroma glede na to da imaš malo starejše otroke kot so moji kaj priporočaš za branje v drugi triadi (imamo zelo dobro in zainteresirano bralko).

veri pravi ...

Uf, bom pogledala, kaj imamo doma in vprašala "eksperte" - za logiko je tale daleč najboljša, čeprav imamo precej tistih "Umskih izzivov" itd... Ta je bila poplavljena, vsi listi čudno štrlijo, pa vseeno je najljubša:).
A to si mislila leposlovne knjige? Moji otroci so 14, 12 in 9.
Zlatolaska prisega na Vinetuja (le po kom ima to?), včasih pa ji je bil najljubši Harry Potter. In obožuje tudi Kralja Tatov.
Temnolaski je seveda najljubša Ronja, razbojniška hči (vsaj nazadnje, ko sva se to pogovarjali ji je bila) in Onja ji je tudi zelo všeč(ja, ne hecam se, res sta ji ti dve knjigi najljubši:).
Mali je nor na Malega princa in Medvedka Puja. Pa seveda vse o ribah, ampak to je precej specifično zanj:D.