13 julij 2021

Domači rezanci

Spomladi in poleti babičine kokoške na veliko nesejo jajca... In tako dobimo včasih naenkrat kar dosti jajc. Trenutno naši otroci na veliko rastejo, tako da na splošno to ni problem. Ampak vseeno jih je včasih treba porabit;)
In domače testenine so super način za to! Tole so čisto navadni rezanci, narejeni na mašinco, ki jo vrtiš z roko in je pri nas tako nepogrešljiva, da jo vlečem celo s seboj na morje:D (res smo pa navadno dolgo na morju, saj tam porabim dobisedno ves svoj dopust!)
Veste, kaj je fino pri večih otrocih? Da marsikaj lahko že sami naredijo! Ne rečem, da bojo sami prekrasno spucali za sabo;) Ampak komot jim pa daste testo in naj oni skončajo rezance;). Kar je tudi nekaj. In sploh je fajn, ker ti ni treba non stop na polno pazit, da kdo svojih malih prstkov ne porine med valja! Prvič so prstki malo večji, drugič spretnejši, tretjič pa otroci malo bolj pametni;). Tako, če kdo rabi upanje, da je kasneje lažje. Je. Definitivno. Ne vem, kako bo, ko jih bo na polno začelo metat, ampak zaenkrat JE lažje. In ne verjet, če vam kdo reče, da najstniki pa nič nočejo počet z mamo in se samo v sobo zaprejo. Odvisno, kaj mama počne;). Domače rezance kar radi delajo, hehe.

Ni komentarjev: