25 januar 2021

Povratek v šolo

 Ok, vsi se veselijo povratka v šolo - razen mojega malega:D. Vsi starši mislijo, da bojo s tem vsi problemi rešeni, sama pa se bojim, da ne bo čisto tako in da nas tahudo šele čaka - nekako tako kot v avtomobilski nesreči - okrevanje je včasih bolj naporno od same nesreče... Mojemu malemu bo it nazaj v šolo težko, saj se rajši in hitreje uči doma in mojim ni dolgčas, ker jih je preveč, da bi jim lahko bilo;). Zato... ja, njemu je tole zdaj stresno, zato bi mu rada zadevo malo olajšala. Že tako bo noro, z vsemi pravili in maskami in prinašanjem not vseh zaostankov itd... Na srečo se je mask zelo hitro navadil in čim sem jim sešila pralne maske, jih čisto zadovoljno nosijo, prej so bili res nesrečni v tistih kirurških, "ki smrdijo" (saj res smrdijo). No, topolgedno je opremljen, haha:D. 7 mask ne bo tako hitro pogubil:)...

 

 Ko je mali izvedel, da bo šel spet v šolo, se je tolažil z besedami: "No, bom pa vsaj dobil bento!" (*Bento je okrašeno kosilo, po domače povedano;), par si jih lahko ogledate na likih, če kliknete na besedo bento - sta dve objavi). Tule ena slikica za občutek:

Pri nas igra hrana veliko vlogo ("manemoj, smo opazili!":D); tako v družinskem življenju kot v izkazovanju ljubezni. Vsi nekak tripamo na to, mislim, da je to je tako zelo primarno v nas, ljudje smo si vedno nosili in delili hrano, se družili ob hrani... to je vsajeno v nas. Še lubi mi prinese sladkarije namesto rožic;). Punci sta malemu spekli vsaka svojo vrsto žitnih ploščic za rd, ker si je to zaželel (slika spodaj)... Skratka, malo smo mahnjeni na hrano.

Eno od sestricinih daril za rojstni dan - domače žitne ploščice... Najlepše je, da je tudi pospravila za sabo, ko jih je pekla!:)

Poleg tega so moji mali malo razvajeni glede hrane - ne v smislu, da česa ne bi jedli, ker jejo dobesedno vse - tudi ličinke moljev bi pojedli, če bi jih pripravila (sem jih vprašala:D). Ampak imajo pa precej visoke standarde priprave hrane, ki jih javna kuhinja seveda ne more dosešt. Zato si nosijo kosilo s seboj, od doma. Hrana je bolj zdrava, enako sveža in če je to tisto nekaj, kar jih razveseli, zakaj pa ne? Pod pogojem, da vsak dan poskrbijo, da je posoda za kosilo čista (da jo ali dajo v stroj pravi čas ali pa jo umijejo na roke). Pa seveda da pojejo, kar jim dam s seboj, ampak s tem doslej ni bilo hujših problemov. In mali je od dedka Mraza dobil novo škatlo za kosilo, najbolj se je razveselil viličice, da mu ne bo treba čakat v vrsti na vilice (puncama ni bilo treba, sta smeli vzet pribor in se usest s svojim kosilom, ko je bil na vrsti njihov razred, no zdaj bo imel tudi mali kako minuto več na razpolago, da poje:).

Tale je najbolj tradicionalno japonski bento (če odštejete plastično škatlo - bambusove fensi šmensi drage škatle, ki pušča, rajši ne bi kupovala svojim otrokom;)...

Pa seveda kot vedno po počitnicah (ali izolaciji, zgleda, da je tudi šola od doma zdaj že tradicija:D), dobijo nove obleke za 1. dan šole... Upam, da mu bo kaj od tega pomagalo, da se ne bo počutil tako sam s svojimi problemi... Da bo odnesel košček doma s seboj in ga bo ta dobesedno grel, hehe:). Majčko si je zaželel in dobil za rojstni dal (v omari je videl blago in se na prvi pogled zaljubil vanj; saj je res mehko:)... Hlače pa mu šivam prav za povratek v šolo, podložene, ker je napoved pod ničlo in šola že nekaj mesecev ni bila ogreta, poleg tega bodo sedaj gotovo zračili kot nori... On na srečo ni zmrzljiv, vseeno pa je fino imet nekaj toplega, če moraš dlje časa sedet pri miru (npr. med poukom;)...

Imate kakšne fajn ideje, kako pripravit otroke na povratek v šolo, ali vaši vsi samo komaj čakajo, da se vrnejo in vriskajo, da bo spet vse po starem (oz. bolj po starem, čisto normalno se bojim, da še lep čas ne bo...)?

Ni komentarjev: