28 junij 2021

Huraaaaaa, počitniceeeeee!!!

Takole je iz šole pridivjal moj mali, ko sem ga v četrtek prišla iskat...
In na poti iz šole naju je pozdravila tale tabla... Jap, življenje se vrača... :)
Pri nas imamo navado, da otroci za zadnji šolski dan nosijo iste obleke, kot so jih za prvi šolski dan (na srečo je vreme 1. septembra večinoma precej podobno vremenu konec junija:). In vedno jih slikam preden grejo v šolo, na prvi in na zadnji šolski dan. Vse skup ne vzame nič časa, je pa tako luškana tradicija, ki jim neverjetno veliko pomeni...
Med drugim tako tudi vidimo, koliko so zrasli - po oblekah in po tisti smreki zadaj;)
In ker dobijo za prvi šolski dan doma narejene obleke po meri in željah (sami izberejo kroj, barvo in blago), jih vedno radi nosijo, tako da vsak izgovor prav pride, hehe.
 
 Zdaj pa... je treba naredit načrt, kaj vse bi/bomo počeli med počitnicami: mi imamo navadno na začetku počitnic posvet, kjer vsak pove, kaj si želi počet, zato da lahko vsak dobi tisto, kar mu je najpomembnejše - itak se želje zelooo prekrivajo. Na morju včasih pišemo "summer bucket list" - torej seznam poletnih dejavnosti, kaj si kdo želi počet čez počitnice - to je lahko nekaj tako enostavnega kot "jest tak in tak sladoled", preplavat 500 m, naredit salto:D, karkoli... pač seznam stvari, ki si jih želi izkusit v tem poletju. Na morju imamo celo knjižice, kamor to zapisujemo (in ilustriramo;). 

Zbiramo ideje: kaj bi vi dali na seznam? Koga zanimajo naše?

Ni komentarjev: