09 april 2013

Spuščanje ladjic

Zadnjič je nekdo spraševal, ali ni prireditev spušanje ladjic po Gradaščici odpadla. Ja, mislim, da je res. Vendar mi tega nismo vedeli:D. In to nekaterih nadebudnežev ni ustavilo;)
Ko smo prišli, je bilo res ogromno vode in bolj malo ljudi... Vse skupaj je izgledalo prav klavrno, sploh v primerjavi z lani, ko je bilo res noro lepo!
Ampak letos pa sta punci prvič poizkusili sladkorno peno, ki so jo tam kljub odpovedi prireditve prodajali, tako da je bil dan rešen:D

Ronji sicer okus ni bil preveč všeč (sladkor pa bi komot jedla z žlico, če bi ji pustili - go figure!), vendar je bilo vse skupaj vseeno kar doživetje;) Mimogrede: na youtubu je en navodilček, kako naredit mini aparat za sladkorno peno doma (tak, da jo potem nabereš na zobotrebec - ampak dela. Komaj čakam, da bojo dovolj veliki, da naredimo kaj takega!

Lani so prijazni fantje stali ob vodi in pobirali lepe ladjice ven, grde, ki niso bile namenjene večkratni uporabi, pa so dali na kup za smeti. Tudi voda je bila bila pregrajena, da ni nič odplavalo naprej v Ljubljanico. Letos je bilo vode preveč in smo vedeli, da če ladjico spustimo, je ne dobimo nazaj. Zdaj je seveda nastal problem: mala bi jo spustila, njej je važno samo doživetje, briga jo za vse potem, tavelika pa neeeee, ne ladjice spustit, hočem, da mamo ladjico!!!... No, potem sem se spomnila, da imam na vozičku vedno navezan trak za poganjalčka privezat in da lahko lepo služi kot "povodec" za ladjico:). Tako sta spuščali ladjico, ki je ni odneslo in še vedno veselo plava pri nas doma:) Volk sit in koza cela:)

PS: tudi če prireditve ni, to otrok niti ne moti, vsekakor ne toliko kot odraslih in se imajo lahko čisto fajn:). Njim je važno, da oni spuščajo svojo ladjico, mi bi radi gledali vse ostale prekrasno izdelane... njim je važna samo njihova in še boljše, če ni gužve, da jo v miru spuščajo:D:

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Prireditev je preverjeno bila, le vi ste bili malce pozni. Mi smo se drenjali ob rečici z drugimi in bilo je prav krasno!

veri pravi ...

A res? No, super, da je bilo, nam so vsi rekli, da je odpadlo. Res nismo bili na uro (kot po navadi, moja grozna napaka, ki se jo trudim pa trudim izkoreninit, pa je hudimano zakoreninjena), ampak lani tak čas je bilo vse še zelo živahno, letos pa res bolj prazno. No, drugo leto pa naredimo spet kakšno ladjico, ta tradicija je res vsem všeč:). In pridemo pravi čas:D.