15 april 2013

Prešernov dan - obisk galerije

Na Prešernov dan gremo vsako leto v kak muzej ali galerijo in tokrat smo izbrali Narodno galerijo. Da bi bilo vse skupaj bolj zanimivo, se je alfa samček spomnil na knijgico Gal v galeriji, ki je puncama zelo všeč. In smo jo vzeli s seboj:)

Punci sta bili sicer majčkeno razočarani, ker nismo mogli vstopit skozi "veliki vhod", vendar je bilo to pozabljeno, ko smo zadaj, kjer je zdaj vhod, pogledali razstavo otroških slik Gala v galeriji.

Najini dobri nameni, kako bomo s knjižico šli od ene slike do druge in prebrali, kar je o njej napisano v Galu, pa so padli v vodo, ker so ravno takrat obnavljali del s slovenskimi avtorji. To pa sta bili res razočarani. Moram priznat, da se je tudi nama zdelo, da so zelo neposrečeno izbrali čas obnove (slovenski del naj bi se odprl kak mesec kasneje) - sploh ker so imeli vse na temo Gala v galeriji (še knijge so sposojali)... potem pa nisi mogel pogledat slik, ki jih je on gledal... Skratka - če že naredijo razstavo na to temo, potem bi bilo pametno, da bi bil takrat odpr ttudi tisti del, o katerem knjiga govori, sicer pa boljše, da imajo razstavo kasneje.

Na srečo pa so na ta dan simpatične študentke vodile otroke po galeriji (delu z evropskimi slikarji) in jim razlagale antične legende. To je pa punci zelo zanimalo in sta pozabili na Gala in njegove slike:).

Mali pa - on je dokaj potrpežljivo gledal in čakal, pregrizel eno zloženko in par keksov, očaral vse mimoidoče (to je očitno osnovna naloga vseh dojenčkov:) in spet čakal in čakal, da sta sestrici na delavnicah naredili še vsaka svojo knjigico, ki sta ju zelo ponosni pokazali babici in dedku, ki sta nas prišla pogledat mimogrede iz demonstracij:).

Ni komentarjev: