04 december 2015

Škratka skrivačka

V bistvu ju sploh še nisem uradno predstavila! Sem ugotovila, da mi je tale objava obtičala med osnutki, haha:D. No, takale sta bila, ko sva ju z zlatolasko naredili.  

Ustvarjalni set je vseboval 2 spleteni cevki za noge, eno za roke, eno večjo za puloverček in eno srednjo za kapico. Poleg tega pa še leseno osnovo za telo, 2 leseni rokici in 2 leseni coklici a vsakega. Pa malo volne za lase in 2 gumbka za okras.

Oblekice bodo pletilje zelo hitro napletle, ker so to male in enostavne reči: cevke v gladkem vzorcu (torej 1 vrsta desnih in ena vrsta levih petelj).

Potem vse skupaj samo zlepiš skupaj in že sta škratka pripravljena na fotošut:)

Naša sta se skrivala pri dediju v limonah, ker smo bili pač tam tisto veliko noč pri njem in je zajček tja nosil škratke.

Takrat še nismo vedeli, da decembra oživijo... In so jih otroci sami postavljali v dedijevo maketo čolna, na drevje, itd...

Ko pa smo lani pozno jeseni izvedele, da so tile škratki decebra ponoči še kako živi in se radi hecajo (kot vsi škrati),.. pa je bilo veselje na višku:) Tako se zdaj že 2 leti skrivajo in nas vabijo počet kaj lušnega:) Jih imate vi tudi?
PS: seveda se lahko skriva tudi kaka mala živalca, punčka ali karkoli drugega, kar pač v vaši hiši ponoči oživi;).
PPS: Jutri pa (če mi bo račko zdržal) prideta še v raznoraznih pozah:).

Ni komentarjev: