15 december 2015

Darila za nečaka


Kaj je pred leti prinesel dedek Mraz nečakoma? Takrat sta bila še manjša in se je lahko malo bolj igral;). Zdaj imata bolj ozka zanimanja in so bolj aktualne kupljene igrače - bodo imeli pa škratki, palčki, babica Zima in dedek Mraz več časa za delat darila za druge otroke, hehe:). Vsaj v principu;)

Tole so bile fižolaste vrečke za metat - odrežeš dva kvadarata iz filca, ju po želji okrasiš z začetnicami ali kakim luštnim znakcem (vsi vozli naj bodo zadaj;), oba kvadrata sešiješ skupaj, pustiš odprtino, skorzi katero napolniš vrečki s fižolčki, rižem ali plastičnimi peleti (če želite, da so pralne in če jih lahko kje dobite - v tem primeru se priporočam, da skrivnost delite, ker jih nisem našla nikjer). Zraven je bilo navodilo za vse mogoče igre, ki se jih lahko greš z njimi.

Potem je tu družabna igrica Dirka, ki si jo je dedek Mraz kar sam zmislil, je pa zelo enostavna, saj sta bila takrat nečaka še mala: igralca postavita cesto, izmenično mečeta kocko in vsak s svojim avtomobilčkom vozita proti drugi strani, toliko polj, kolikor pač kdo vrže. Zmaga, kdor prvi pride na cilj. lahko vozita oba v isto smer ali pa nasproti. Pride enkrat v kratkem še malo bolj podrobna objava o tem.
 
Zadnji je bil set za delat snežaka, ki je vseboval: dolg rdeč šal, narejen iz flisaste deke, korenček, kapo, kose oglja, velike gumbe in navodilo. Vse skupaj je bilo z lepo pentljo zavezano na veliko sirkovo metlo. Originalno in ko so naši mali dobili enako reč od dedka Mraza, so bili zelo veseli in jo tudi takoj ob prvem snegu uporabili:).
PS: če pa kdo rabi pomoč pri kakem od teh daril, pa naj pove:).

Ni komentarjev: