25 avgust 2015

Nahrbtniček za v vrtec

Še ena stara, ampak še uporabna zadevica: najini otroci dobijo vedno svoj unikatni nahrbtiček za v vrtec, ko grejo prvič v vrtec. Čeprav na splošno ni pametno na veliko pisat otrokovega imena na njegovo torbo/obleko, pa je nahrbtniček, ki v vrtcu drži malčkove obleke za preoblečt, izjema, saj ga otrok nikoli ne nosi sam in je za vzgojiteljice zelo praktično, če vejo, čigavo je kaj že od daleč. In ker otroci še ne znajo brat, je fajn, da je na nahrbtničku narisan še njihov znakec, mali princ je bil takrat, ko je prvič šel v vrtec, rakec v skupini žabic:).

Zato jim vedno naredim nahrbtiček. Preizkusila sem že več krojev in tale mi je zelo všeč, mislim, da je že kar izpopolnjena verzija (upam, ker sva načeloma z otroki zaključila:D). Nahrbtniček za v vrtec torej mora: imet zanko za obešanje na obešalni kavelj, naramnice, da ga lahko veliki malčki sami nosijo, kadar želijo in ker rastejo, je fajn, da se da naramnice nastavljat na različne dolžine.

Kar se zapirala tiče, sem pri puncah preizkusila model brez zadrge, da jima ne bi bilo treba odpirat, vendar se zadrgo naučijo tako hitro odpret, iz tiste luknje je bilo pa težje kaj ven dobit, tako da sem za malega rajši naredila zadrgo.

To je to: kakšne male navade imate pa vi in kako navdušite svoje otročiče za odhod v vrtec?
PS: če bi kdo želel kak tak nahrbtniček ali kako podobno reč, pa naj me kontaktira - najrajši delam osebne zadevice, da vem, da ni nikjer na svetu enake in je točno za določenega malega ali velikega človeka in upam, da se tako potem počuti tudi otroček, ki to nosi:).

1 komentar:

Renata pravi ...

O kako lepo! Super nahrbtnicek!