17 avgust 2015

Carta di musica

Še en Kvaskov kruh - carta di musica. To je italijanski kruh (ipak smo blizu;), ki je tako tanek, da (pravilno zvaljan in spečen) hrska kot pergamentni papir, na katerega so včasih pisali note - od tod mu ime.
 Treba ga je seveda pojest svežega, ampak to pri nas ni nek problem;) Odličen je s skutno-smetanovim namazom z zelišči!
Še obljubljeni recept (bolje pozno kot nikoli:) - spet me življenje prehiteva po desni):

Carta di musica
- 280 ml vode
- 450 g krušne moke
- pol žličke soli
- 1 žlička sladkorja
- 10 g svežega kvasa ali ena žlička suhega

Zamesiš testo ali flikneš vse sestavine v kruhomat (v navedenem vrstnem redu), da on naredi svoje (nastaviš na program za testo). Ko testo vzhaja na 2x volumen oz. ko kruhomat konča s svojim ciklom, na hitro pregneteš testo in ga razdeliš na 8 delov, ki jih razvaljaš tako tanko kot le moreš, cca 2-3 mm, jih pokriješ s krpo ter pustiš vzhajat 10-15 min.  Pečico ogreješ na 230°C in spečeš kruhke enega za drugim (oz. kolikor jih pač gre na pekač hkrati), dokler niso zlato rjavi, hrustljavi in dišeči:), cca 8 min.

Dober tek!

2 komentarja:

Tanja Slovnik pravi ...

Lahko objaviš recept za tiste ki o kuhanju pojma nimamo :)

veri pravi ...

Seveda, dobite jutri, moram najt. Ni pa nič posebnega not, čisto beli kruhek.