07 december 2020

Miklavž

 Ali pri nas ljubkovalno Miha Klavž:) Vam je kaj prinesel? Pri nas še vedno nosi v iste nogavice izpred davnih let... ki vsako leto še vedno dobijo nov simbol/okrasek... Kakšen simbol? No, vsak član družine si izbere nekaj, kar mu je zaznamovalo to leto - in potem to izrežem iz filca in nalepim na njegovo nogavico (ali kako drugače reprezentiram). Zdaj se jih je že kar nabralo! *Seveda lahko uporabite tudi kupljene okraske - gumbe raznih oblik, kakšne lesene delčke, koščke igračk, itd... karkoli pač nekaj pomeni imetniku dotične nogavice:). Improvizirajte, sama sem lani naredila rožne palčke (cirkuški rekvizit) za zlatolasko iz zobotrebcev in volne in so ji strašno všeč! 

Letos je zlatolaska sploh komaj čakala ta magični 6. december in ko sem jo vprašala, kaj ji je pri vsem skupaj najbolj všeč oz. zakaj tako komaj čakam mi je odgovorila: "Tisti okraski za nogavice!" Pa naj še kdo reče, da so otroci razvajeni in imajo polno rit vsega:D - najbolj jim je všeč zadeva, ki je skoraj zastonj (A4 pola filca stane 0,76€ in za tole lahko res porabiš ostanke...)

No, vsako leto nastavimo te nogavice in ponoči jih napolni naš Miha Klavž. Ne prinaša kakšnih velikih stvari, bolj malenkosti, pa suho sadje in oreške in seveda mandarine.  In vsako leto grem ravno takrat pozno spat (ok, itak grem vedno pozno spat, če vprašate normalne ljudi) in vsako leto naju otroci zbudijo ob nečloveških urah (sploh za nedeljo! 6:30!!!!), da pogledamo, kaj so prinesli:D. Zato me je med samim gledanjem spet zmanjkalo:D...

Ampak vedno se splača! Vedno je tako veselje nad vsemi malenkostmi: mali trnki za lovit ribe, palčke za lepilno pištolo, korektorji in podobne neumnosti:)... Pa seveda suho sadje in oreški, ki jih navadno lično zapakira (slika čisto spodaj).
Letos je vse malo drugače (če kdo živi pod skalo in še ni opazil - sicer moraš zdaj tudi pod skalo nosit masko, ker si tehnično zunaj, razen če seveda poseduješ to dotično skalo:D), zato škratki niso prinesli kart za Miklavžev sprevod (ker ga ni bilo), ampak  kot vidite se je Miha Klavž spretno izmuznil policijski uri in nam vseeno prinesel darila:) - samo ne ga prijavit, prosim;)...

Kot vsako leto so nam tudi letos prinesli mandarine (zlatolaskino najljubše sadje) in parklje iz testa - se mi zdi, da preizkušajo različne recepte, ker so vsakič malo drugačni... Letos so imeli jezike iz posušenega kakija! Lahko pa si sami spečete tudi Mihate iz testa - ali pa škrate ali Božičke ali Miklavže, karkoli že pri vas nosi darila:).

Aja, pa spet smo postavili Miklavža v naravni kotiček, tukaj je malo več o tem, danes sem nekaj zaspana in nisem nič slikala...


3 komentarji:

Gašper Černetič pravi ...

gaspercernetic.blogspot.com

veri pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
veri pravi ...

Kaj pa če bi ob samopromociji vsaj še kaj zraven napisal? Ne bi bilo tako "tacky";). Saj vem, da bi lahko samo izbrisala komentar, ampak... bi v bistvu rada razumela, kako razmišljajo ljudje. Nočem obsojat, je pa to precej nevljudno na netu, če samo sebe promoviraš in ne daš nič nazaj. Kako pa vi to vidite?