19 april 2020

Šport doma

 V teh dneh, ko ne hodimo v telovadnice, ne kolesarimo v službo, ne hodimo na izlete, niti s prijatelji na badminton ali biljard, s kolegicami na jogo in pilates ipd... je nujno, da najdemo nekaj, kar lahko delamo doma za svoj prelestni telešček, ne? Da nas bojo sodelavci še spoznali, ko se spet vidimo;) Pa pazite - če boste vse to delali, se bojo še zatreskali, hehe:D. In ker je za nedeljo napovedan dež , še predlogi za fizično aktivnost doma, v stanovanju, če ne morete nikamor ven:

- akrojoga ali leteča joga: to si zasluži svojo objavo, ampak samo za pokušino - držanje nekoga, ki ga imaš rad v zraku ali visenje na nekom, ki ga imaš rad, v zraku, je posebna izkušnja! Vredna pokušine;) Ima kup pozitivnih stranskih učinkov, kot so zaupanje, bližina, 6 packi, bicepsi za tiste spodaj, kaka kila mišic več in kaka kila maščevja manj, itd... In vse to dobiš, ne da bi ti bilo treba za to kaj delat! A ni to super?
- ples: če se le vaš partner ali otrok strinja, plešite skupaj! Na karkoli! Lahko je to zlajnana macarena, kolo, country, valček ali pa argentinski tango, trebušni plesi ali hiphop, karkoli vam požene kri po žilah, vse bo dobrodošlo! Lahko si daste gor kak video in se naučite koreografije, če imate plesno navdahnjeno mladež ali pa samo poskakujete in divjate, če imate khm... same fante:D ali pa se samo stiskate, če imate bolj sramežljivčke doma. V stiskavac boste verjetno brez hudih težav prepričale tudi svojo boljšo polovico;). Tudi če se naučite trebušnega plesa s svojo najstniško hčerko, se verjetno ne bosta pritoževala ne vaš velecenjeni mož, ne njen fant;).
- joga: vem, tehnično ne sodi med šport, ampak pri nas jo tako uporabljamo (asane mislim, ne celotne filozofije joge;), med njimi včasih čebljamo in se hecamo, si dajemo lupčke, plezamo en po drugem in en pod drugim in tako dalje - vsi profesionalni jogiji bi se zgražali, če bi nas videli in se v grobu obračajo (ker tam baje vidijo vse), ampak nam je všeč in to je glavno;). Naredite si tako, da vam bo všeč! Midva recimo delava tale izziv in večinoma se nama pridruži vsaj najstarejša.
- telovadba na balkonu, če ga imate ali na vrtu, če imate to srečo ali pa v dnevni sobi, če ni drugega... Lahko zvlečete ven svoje jogamate, lahko si date pod rit staro deko, ko boste delali v sede, vse bo v redu za začetek. Lahko se greste živali, lahko skačete s kolebnico, če nimate uteži, lahko dvigujete steklenice ali plastenke (ali svoje otroke/ženo/moža, če ste dovolj močni)... Lahko delate fizioterapevtske vaje, pilates, vaje za moč, za kondicijo,... Zdaj je super čas za znajt se:)
Uživajte, kolikor se le da in imejte se radi! Naj vam ti dnevi ostanejo v lepem spominu, jaz pa se bom potrudila, da vam pri tem pomagam po svojih močeh (nikoli nisem slovela po svoji moči, tako da... ne pričakujte čudežev;).

Ni komentarjev: