05 december 2012

Darila in torti za Lejlin rojstni dan

Vsako leto delam darila za nečaka, pa za raznorazne prijateljčke in vedno imam potem slabo vest, da svojima puncama pa za rojstne dni nisem bogvekaj naredila in v glavnem dobita kupljene igrače. Na to sicer najljubši alfa samček odgovarja: "Ma, daj ne nori! Pa saj jima skoz neki delaš!" Ampak vseeno - sem si obljubila, da bosta vedno dobili še kakšno doma narejeno darilce:). In tako je letos dobila Lejla skoraj samo doma narejena darila:D
 Škratki so bili še od novega leta (ima pač rd takoj po novem letu), nov je pa skvačkan (amigurumi) lev (glej zgoraj). Čeprav so zdaj škrati glavni, je lev še vedno Lejlina najljubša žival - kar ima ta otrok 1x rad, ima vedno rad, bije zvesto:).
 Pa tista sfilcana goba-škratkov dom zadaj,...
Tole sta dve "custom-made" štampiljki: Lejla si je želela štampiljko s škratom. Našla sem točno eno samo tako štampiljko v celi prestolnici, ki je bila v setu 12ih, ki ni bil ravno poceni... In ker tisti škrat povrh vsega še ni bil ravno lep, sem se odločila, da jo bom naredila sama. 
Ker nisem vedela, ali bi mala rajši imela štampiljko celega škratka ali samo obraz, sem ji naredila obe - prva je iz stare radirke, druga pa iz koščka penaste gume - tatamija, ki jo imamo po tleh v otroški sobi (ko sva jo polagala, je zaradi kotov in pohištva pač nekaj odrezkov ostalo - in seveda mami-hrček vse spravi:D)
Tile polžki pa so kao štori - stolčki za škratke (zviti odrezki dek, ki sem jih porabila za role proti prepihu) 
Te sem delala v čakalnici pri zdravniku in so me vsi gledali ko eno čudo - ampak zakaj bi se morala tam dolgočasit? In to na rojstni dan moje najljubše zlatolaske? Za katerega imam še kup stvari za naredit?... NI šans!
Takole si škratki gor odpočijejo:)
In še zadnje doma narejeno darilo: muca, ki si jo je Lejla tako želela:) Nova, izdelana po želji moje male zlatolaske: mucka - torbica in povštrček v enem:)  Iz te fajn knjige Easy to sew playful toys.

 Na zadnji strani mucke je takle žep, ki se zapira z gumbom, gumbnica je pa prišita elastika za lase. Še zdaj, po 10ih mesecih, je to njen najljubši povštrček in igrača, s katero se igra dobesedno vsak dan!
 No, ampak tale mucka ni navaden povšter z žepom! V njem se skrivata dve ribici, ki sta tudi v bistvu dve vrečki (odprtina se skriva pod plavutjo), imata pa tudi onidve zanki za obešanje (punci pač radi vse obešata;)
 V tele ribice lahko punci bi lahko punci spravljali svoje špangice in elastike za lase, vendar tamala navadno not hrani kamenčke in kostanje iz sprehoda (očitno se je mal po mamici vrgla:D), tako da postaneta precej deadly, če priletita v koga (nenamerno, seveda, vseeno pa boli:D).

Vem, kaj boste rekli: "ampak ni dobro za otroka, da dobi samo domača darila" in da je boga itd... Naj vas ne skrbi preveč: ni dobila samo domačih daril (dobila je še eno knjigico - to je obvezno, za vsak večji praznik dobita knjigico in pa stiskalnico za plastelin) - ampak se s tisto muco veliko več igra in jo vsakemu (ampak res vsakemu) obisku pokaže:D.
Tu odpira svoja darila, ki vsa skup (vključno s kupljenimi) niso stala 20 €, pa jih je bila vseeno tako iskreno vesela in ne samo za 5 minut (zdaj trenutno, po 10ih mesecih štemplja s škratki:) To je tako fajn pri malih otrocih:) Čez par let verjetno nič takega ne bo dobro, bojo morali imet nekaj, kar majo sošolci... - treba uživat do takrat;) (Pa naj mi še kdo reče, da so današnji otroci razvajeni in nehvaležni!)
Moja moja muca... (morate priznat, da se splača eno ali dve noči ne spat za tole:)

In seveda še torta s škrati. Tole je zelo enostavna, na hitrco narejena diabetična torta (sem še vedno mela nosečniško sladkorno, če je še katera reva na tem, si lahko več o tem prebere tu), ampak nam je bila kar všeč. Ima po naročilu gor škrata in muco, ki je morala biti živo rumena... Na žalost so se začeli zunaj (ni bilo prostora v hladilniku) malo zvračat, ampak slavljenke to ni motilo...
In tako je Lejla postala 3 leta stara...
Prejšnjič ste videli slikice iz njene rojstnodnevne zabave za prijateljčke (ki je bila 2 dni kasneje). Tisto je bil pa večji žur:), tole pa tak intimno praznovanje-crkljanje - otroci morajo imet oboje:) In seveda mora imet dete tudi na svoj dan rojstnodnevno torto:), zato sta pač dve, kako naj bi pa rešila to zadrego?:D
Na zabavi pa malo bolj fensi torto, seveda:) Ki ste jo že videli, ampak če sem že dajala slike gor, se mi jih ne da dol dajat:)
To je to, škrat vas gleda in škrat ma vas rad:D.
Saj vam ne bi težila spet s to torto in škrati, ampak me ena škratica tukaj priganja, da moram zbrat tudi te fotke in pri škratih ni debate, tako da niti ne poizkušam;).

5 komentarjev:

Andreja pravi ...

Joj koliko stvari si pokazala. Ni kaj reči, super mami. In le zakaj bi kdo rekel, da je otrok, ki dobi samo doma narejena darila bogi- nasprotno moje mnenje je, da ni lepšega kot nekaj s srcem narejenega in podarjenega. Otroci znajo to še najbolj ceniti. Tako da tudi, ko bo v šoli ne opusti te prakse... raje naj s tem ona okuži druge☺

veri pravi ...

Hehe, ma, veš, jaz mam enega brata, ki se mu zdi vse doma narejeno inferiorno (razen če on dela;). Tak da sem se navajena skoz malo zagovarjat glede tega - pa pri otrocih je človek še malo bolj previden... Sicer pa tudi sama upam, da bosta tudi v šoli še nekaj časa zadovoljni z "mama-made" zadevami:D.
je pa dober sistem: da naj ona rajši okuži druge - sem ga mela tudi jaz ko esm bila mala - sem cel razred prepričala NAZAJ, da dedek Mraz res obstaja:D.
Hvala za prijazen komentar:) Ko si mama, včasih ne znaš pogledat od daleč (ker so ti pač otroci blizu;), pa lahko kaj spregledaš ali pa se ali sekiraš za brezveze (hvalbogu bolj pogosta možnost;).

Anonimni pravi ...

No prov moram komentirat. Men je pa to najlepš da ima otrok možnost takšnih daril. Tako, da res si super mami. Meni tole ne bi ratalo in posledično imata otroka kupljena darila, ki pa so aktualna več ali manj samo prvi dan. Otroci že vejo kaj je dobro!

Unknown pravi ...

muci je aktualna več kot 8 let mami.

veri pravi ...

Hihi, res, je lubi, samo takrat še nisem vedela, da bo... Zdaj je že vsaj 3x popravljena, pa še vedno roma z nami povsod - še k dediju, kadar gremo, gre z nami, ker se pač brez muci spat ne da;). Cmok!