28 december 2012

Darila za male princeske

Za vse srečne mamice malih punčk, ki imajo seveda male prijateljice, ki so seveda ravno tako kot one v "princeskasti fazi" (to je pač faza, ki se ji nobena mama deklice ne more nekaznovano izognit, se mi zdi;), ne glede na to, kako forsirate kake druge, manj pasivne like:D - sicer se pa časi spreminjajo, tudi princese so zdaj malo aktivnejše;) - no, kakorkoli, tu je ideja za darila za male princeske. Prvo darilo lahko delate skup s svojo malo princeskico - dnevnik oz. doma narejen zvežčič, ki ga na platnici seveda krasi princeskast napis:) Za napis poskrbite vi, če mala povabljenka še ne piše, prah pa naj posuje sama:)
Takole izgleda cel dnevnik: platnici iz lepšega kartona, notri beli listi, vse skupaj preluknjano in speto s trakom v punčkasti barvi. kaj pa je tista steklenička poleg, pa izveste takoj:)

To pa je čarobni prah. Steklenička je od vanilijeve arome (Etol), ki jo tako in tako veliko porabite v teh prazničnih časih - samo dobro jo operite, posušite in shranite za naslednji rojstni dan male princeske:)

Potem v to stekleničko nasujte bleščice, cel pokrovček potopite v lepilo in povaljajte v bleščicah. Ta del je iz očitnih razlogov boljše delat takrat, ko vaše princeske že spijo;) Na koncu samo zavežete okoli še trak in to je to.
* Če boste pokrovček oblekli v bleščice in ga ne zalepili gor, potem to vsekakor povejte princeskini mami (torej kraljici:D), sicer bo mala princeska to odprla enkrat nevedoč, da se da odpret in kraljica vas bo preklinjala;) Je pa seveda boljše, če lahko princeska pride do čarobnega prahu:) (samo kraljica mora vedet;)

Dnevnik na notranji strani potiskajte s kakšno primerno štampiljko v primerni (beri: roza ali zlati) barvi. Ta del lahko seveda zaupate svoji mali pikici.
 
Vse skup zapakirajte v čim bolj roza in čim bolj svetleč, bleščeč papir, ker je to pač najbolj in pri princeskah;), stekleničko lahko uporabite za dekoracijo.
 Zadaj pa vidite še eno darilo, za katerega pa je sicer fino, če imate šivalni stroj in osnovno znanje šivanja, čeprav ga ni prav težko naredit: tutu oz. baletno krilce (vesele ga bojo tudi nebaletke v princeskasti fazi, večkrat preverjeno:). Iz traku bombažnega jerseya (raztegljiva pletenina) sešijete krog, torej kratko cev, jo prepognete in na spodnji del prišijete nabran til. 
Za vse nešivilje - če bo veliko povpraševanje, naredim še enkrat navodilček s slikicami (upam) za tut brez šivanja - na kratko: iz tila narežete trakove, debelo elastiko zavežete v pas in nanj vozlate trakove tila.
Lepo praznujte!

Ni komentarjev: