25 oktober 2022

Zabava za rojstni dan

Če slučajno niste opazili:D, smo bili zadnji dve leti v pandemiji, ko je bilo vsakršno druženje prepovedano, zato nismo imeli naših klasičnih zabav za rojstni dan. Zato imamo zdaj malo za nadoknadit... Ja, vem, čudni smo;).

Maladva sta se odločila, da bi rada praznovala vse zamujene rojstne dni, zlatolaska je praznovala svojih 12 let, čaka nas še zabava za 13. rojstni dan, januarja pa bo stara 14. Tole tukaj pa je zabava od malega princa - za njegov 9 rojstni dan - mali pa bo januarja star 11:D. Ampak hej, zakaj pa ne - navsezadnje so med pandemijo bili res prikrajšani za vse tole... 

Zaželel si je gozdno zabavo, kjer bo glavnina zabave "tekma" med dvema skupinama otrok, kdo nabere več kostanja, ki ga bo nato oči spekel na žaru zunaj (skup z ostalo hrano). Spekla sem kekse v obliki gozdnih živali in listov (ti so narejeni kar na roke, brez modelčka, so bili na koncu najlepši:D)

In ker je bila glavna tema kostanj in gozd, sem mu spekla kostanjevo torto v obliki brezinega debla
- mali namreč ni tako nor na čokolado (ja, pa v tej družini, si morete mislit?), zato vse tiste krasne torte v obliki debla iz Pinteresta odpadejo, saj so vse po vrsti čokoladne. Ampak obstajajo tudi bela drevesa:)
Oči je kot obljubljeno spekel kostanj na žaru, punce pa smo naredile še kruhke v obliki listov, ki jih je prav tako oči spekel na žaru. Pa še koruzo od babi:).
Ko smo prišli do torte, je bila že trda tema, na vrtu nimamo luči, zato smo se znašli s svečkami in čelko:) Pa ni tema nikogar kaj prida motila:)

Mali je najprej hotel naredit pinjato v obliki kostanja, vednar sem slabo namešala lepilo za tapete in je bila premehka. Ker se je za zabavo precej na hitro odločil (v četrtek, da bo v soboto;)), ni bilo časa naredit še ene. Pinjate zdaj delajo sami, to je plus, ko otroci malo zrastejo, če si jih prej ves čas toleriral zraven ob pripravah;). Nekoč postanejo koristni, hehe;)
No, ampak ker ni bilo pinjate, se je mali odločil, da bo dal bonbone v balone, ki jih bojo ciljali z doma narejenim lokom in puščico, ki smo jo nekoč našli v gozdu (blizu našega gozda je lokostrelsko strelišče in včasih se najde kaka puščica).
Toplo priporočam zabave zunaj! Ja, celo ko smo živeli v bloku, sem organizirala zabave na travi pod blokom, če se je le dalo:). Prednosti zabave zunaj:
- veliko manj čiščenja in nevarnosti, da se razbije kakšna sestricina najljubša skodelica
- otroci so zunaj bolj sproščeni in srečni
- ne rabiš veliko organizacije, da "se dogaja"
- drugi starši bojo verjetno veseli, da so otroci malo na zraku
- v naravi se bolj povežemo, tvorijo se nam dobri hormoni, skratka super duper je za naše zdravje;)
In nenazadnje so te zabave poceni - kar morda v trenutnih časih ni tako zanemarljivo... Domači keksi, domač kruhek in malo zelenjave - to si nas večina lahko privošči! Nabran kostanj je pa tako zastonj;). ne rabite plačevat za prostor in dokler so tako lepi dnevi, se res še da.
Predvsem pa je otroko strašno všeč! Otroci so radi zunaj - ja, celo zdaj, celo ta generacija! Kako vem? Ker sem slišala, kako so si govorili, kako je bila ta zabava super in da je boljša od nevemkatere... Pa ni bilo nič posebnega, vse skup je bilo narejeno v enem dnevu, saj več tako nisem imela na voljo za pripravo;). Otroci ne rabijo blišča, rabijo čas, naravo in malo divjanja;).
 

Ni komentarjev: