06 september 2022

Spanje na balkonu

Tole moram hitro napisat, dokler je še dovolj toplo:) Naša "ekstremčka", kot jima ljubkovalno pravi oči (ker sta na ekstremih - najmlajši in najstarejša;) oz. modrookca, kot jima navadno pravim jaz, sta si zaželela spat zunaj. Bilo je dovolj toplo, zakaj pa ne. Pogoj, da vse sama prineseta in odneseta:).

Na tla je mali dal armaflex, čez pa stare blazine od kavča, ki smo jih nekoč dobili od bice, ko je menjala kavč. Pri nas jih imamo za igrat, poležavat po njih, celo za zaščito padcev pri akrojogi:D, sicer pa pač ždijo v kotu dnevne sobe, kadar niso razmetane od igranja:D. Čez blazine je pogrnil tisti star bicin kosmati plašč (ker je kravje krzno ona trdi, da se temu ne reče krzneni plašč), ki sem ga razrezala in ga zdaj veliko uporabljamo, ko se kdo valja po tleh:). Čez je dal še eno flis deko in za blazino eno manjšo blazino od tistega kavča, pa sta bila pripravljena. Pokrila sta se z odejo in sladko zaspala...

Če se sprašujete, zakaj hudiča bi bilo to dobro - svež zrak je dober za otroke, predvsem pa je za sorojence dobro, da delajo skupaj kaj, česar sicer ne - takrat se ljudje bolj navežemo (to je znanost že večkrat dokazala;)). Zato če se le da, pozdravljava take ideje, kjer se bojo otroci navezali med seboj:).

Poleg tega pa: zakaj pa ne? Ulica je mirna, ni da bi bil tu smog, ki bi komu škodil, gnezdece sta si prav luškano uredila, zvečer sta v miru čebljala, navezala sta se, mali je še izumil način, kako lahko od zunaj zapre vrata z elastiko (tudi reciklirano iz neke igrice:D),... Take stvari naredijo otroštvo... Nihče od nas se ne spomni tistih tisočih noči, prespanih v postelji doma (mogoče kasneje, ko nismo bili več otroci;), ampak ne zaradi spanja;)... Sicer si pa zapomnimo take bedarije. Spanja na morju. V šotoru. Na seniku. Pod milim nebom. 

Ja, vem, tole ni čisto nič posebnega. Se strinjam - in ravno v tem je čar - nič posebnega to ni, vsi si to lahko privoščimo, vsi imamo kaj za vršt po tleh, ne rabite opreme za kampiranje,... otrokom pa tole dogaja na polno! Uživajte kak vikend:).

Ni komentarjev: