05 avgust 2021

Poslikani listi

Delam svoj online tečaj "nature art for families", pa se mi je zdelo, da bi si tudi vi mogoče želeli videt še kakšno luštno dejavnost z malimi. Tale je zeloooo enostavna: slikanje po listih. Slikate lahko z navadnimi temperami ali pa z akrili ali gvašem, vodenke so malo preveč prosojne in se verjetno ne bo nič kaj dosti videlo. Lahko pa vodenke zmešate z belo tempero, da jo obarvate - to bi pa šlo. Lahko uporabite tudi kakšne akrilne flumastre (paint markers), če jih imate. Šlo bi tudi z alkoholci, vendar v tem primeru vzamite svetlejše liste in temnejše flumastre, saj je alkoholno črnilo prosojno in se na temni podlagi ne bo videlo.
Slikate lahko na sprešane liste, naravno posušene liste (samo da v tem primeru pač ne bojo čisto ploščati) ali pa kar na sveže liste - v zadnjih dveh primerih priporočam, da vzamete  liste kakšne zimzelene rastline, ki ima bolj mesnate, navadno temnejše in močnejše liste. Na vrtovih jih pobosto najdete.
Izi pizi - lahko pobarvate vsak list po svoje, lahko naredite več variacij na eno temo, vse z eno barvo ali z različnimi, lahko narišete sceno, lahko pa poskusite z enostavnimi geometrijskimi vzorčki... Karkoli je ok. In izgleda presenetljivo lepo. S temi listi lahko okrasite stran v svojem dnevniku, ga nalepite na čestitko in pošljete babici,... karkoli... Čisto poceni reč, pa lahko nekomu nariše nasmeh;).

Ni komentarjev: