21 april 2015

Mizica iz debla za na vrt

 
Verjetno se spomnite hudega žleda lani... No, vsaka slaba stvar ima tudi dobre strani: lani je ogromno dreves popadalo in so ljudje pridno čistili gozdove tudi tu okoli. Ker sem pridno biciklirala vsaj parkrat na teden do dekanata in nazaj, da sem urejala vso papirologijo, ki jo na koncu pač moraš dat skozi, sem hočeš nočeš morala plezat čez in pod temi drevesi. In tako sem bila na pravem mestu ob pravem času tudi, ko so jih žagali in odnašali. In sem jih vprašala, če bi lahko dobila kak mali štorček za otroke... In so mi seveda rade volje dali in mi celo odžagali 3 male za moje 3 male (na sliki spodaj)! No, dobila sem pa tudi enega velikega, za mizico (na sliki zgoraj)! Hvala še enkrat, če slučajno kdo od vas to bere:) So/ste mi zelo polepšali dan (in še komu, ki me je videl, kako nosim tele hlode okoli:D). Letos sem jih samo še zbrusila z dedijevim najljubšim orodjem - fleksarco (ki mi je po tem prav prirasla k srcu, moram priznat - zelo uporabna zadeva:).
  Ampak sam štor še ni mizica... In tegale velikega hloda se nisem niti v sanjah mislila sama lotit, ker bi trajalo še naslednjih 10 let, da to prežagam... Motorke nimamo... No, rešitev se je dobesedno ponudila sama:). Kako torej prepričati svojega alfa samca, da ti prežaga takole debelo deblo z navadno ročno žago? Stavite z njim! Bilo je čisto spontano, ko sem na glas razmišljala, kje bi dobila motorko in pravi on, da to lahko prežaga. Sem ga vprašala, s čim? Pokaže to zarjavelo ročno kripo od žage... oookeeej... sem si mislila... Te žage nikoli ne jemljem niti v obzir, če hočem kaj naredit; kar se mene tiče, jo še držim težko pokonci, pa s tistimi velikimi zobmi ni šans, da karkoli prerežem... Ampak on ni jaz:D. Hvalabogu;). Sem komentirala, da bi to trajalo 3 dni, on pa, da lahko prežaga to v 1 uri. Staviš? Seveda stavim:D.
No, takole zagreto se je lotil tega ogromnega hloda in dejansko ga je prežagal v 45 minutah! In dobil stavo - zato pa je tako zagreto žagal, hehe.
 Čez hlod sem potem poveznila samo ploščo od bivše mizice od tamalih, pokrila s prtom in zadeva že zgleda čisto ok. Naslednji korak je, da kupim večjo ploščo, jo izrežem v okroglo obliko, polepim z mozaikom iz kamenčkov,... in idealno bi bilo, če bi lahko dala čez stekleno ploščo, da bi bilo lažje čistit... Samo ne vem, če bom šla v to naložbo, ker steklo ni ravno poceni... No, poročam, zaenkrat tole služi svojemu namenu, čeprav je malo miniaturno:D. Ampak boljše kot nič:).

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Na krasno leseno mizo se podajo krasni leseni križci - krožci. Ti jih je mali izdelal že nekaj časa nazaj. V spominu mu je ostalo, da si omenila, da ti je najljubši medij les...

veri pravi ...

O, no, pa je le uspelo googlu usposobit komentarje:).
Aleksandra, dve knjigici vaju čakata, že zaviti:D. Les mi je res najljubši, ja, čeprav ga ne znam obdelovat (se pa učim, sem naredila tablo in tele štore, če to šteje:D).

Nimam pa pojma, zakaj ni več funkcije anonimno. Sama tega nisem spreminjala, prisežem!

veri pravi ...

No, krasna še ni, ampak upam, da nekoč bo... MOram še kupit dovolj veliko vezano ploščo za osnovo... Ampak to je cel projekt - prvič mora bit oči doma, da je avto doma, drugič morava dat sedeže iz avta in potem je zaželjeno, da mava varstvo za male, da lahko greva v štacuno oba, ker: jaz mal težje te velike plohe zdaj prekladam (nekateri ljudje v belih haljah majo take ideje, da to ni glih najbolj pametno:D), on sam pa ne ve točno, kaj hočem met:D.