20 april 2015

Zdravi prigrizki

Pa začnimo teden z zdravimi prigrizki, zdaj se ljudje že pripravljajo na morje in se na veliko razstrupljajo in ne vem kaj še vse;). Ampak to je prijazen blog, jaz vas ne bom terala hujšat;). Rajši vam pokažem fajne prigrizke (niso nizkokalorični, nič bat;). Kosila ni problem naredit zdravega, pri prigrizkih pa hitreje posežemo po čem malo manj zdravem, kar je že pripravljeno in enostavno vzet s seboj. Na srečo obstajajo tudi malo boljše različice z istimi lastnostmi:). In na srečo jim tamali obožujejo (no, najini, za druge nisem tako prepričana:D). Naši pa so veverice - suho sadje in oreške pojejo kot bi pihnil!
Ampak pri otrocih (in odraslih) dostikrat veliko naredi prezentacija - kako jim ponudiš hrano. V lepih skledicah, mavrično naloženo... bojo poizkusili skoraj vsi mali:) In suho sadje je tako in tako sladko in ga imajo potem radi:).
Ali pa se poslužite prastarega trika in nesite otrokom ven, takrat ko so lačni od razigrane igre - pri nas zgine v trenutku!
In maladva me ves čas fehtata, kdaj bom spet naredila "spiralo". To je ta posodica, ki mi je bila že od začetka strašno všeč, vendar si je do letos nisem upala uporabljat:D. No, letos bo očitno vse nadoknadila... in je postala sinonim za takole naloženo suho sadje in oreške. 
Tole je enostavna zadeva, da jo flikneš v torbico (ne spirale, samo oreške in suho sadje), je že pripravljeno in za nekaj časa kar nasiti - vse, kar od enega poštenega prigrizka pričakujemo:). Poskusite z različnim sadjem in oreški, rozine po pravilu jejo skoraj vsi, pa bananin čips je tudi visoko na lestvici. In mandlji za tiste, ki jim ni problem malo žvečit.
Dober tek!

Ni komentarjev: