18 december 2014

Miklavž

Letos so škratki, kot vsako leto, 6. decembra prinesli otrokom karte za Miklavžev sprevod. Ta je vsako leto daljši in večji, se mi zdi... Meni so še vedno najbolj všeč parklji, pa še vedno delijo mandarine (angelčki pa bonbončke - kdo je zdaj tu boljši, ha?:D) Mimogrede, letos sem ugotovila tudi, zakaj je na tej povorki vedno takšna gneča - vedno se sprašujem: "Pa saj v Ljubljani ne živi tooooliko otrok in staršev, pa verjetno ne grejo vsi..." No, pridejo pa od drugod, tudi od zelo daleč!
 Potem smo se odpravili še na sprehod po praznično okrašeni Ljubljani... in spet občudovali okraske, ki so jih delali otroci različnih osvnovnih šol na Kongresnem trgu:
 Ko smo se vrnili, smo pojedli večerjo, nastavili nogavice in šli spat. Te nogavice so nam škratki naredili že pred leti in vsako leto naredim nov okrasek za gor - nekaj, kar je lastniku nogavice zaznamovalo leto... Luškana tradicija, če se komu da;) Lahko uporabite tudi kupljene okraske: gumbe, novoletne okraske, male delčke, itd... Naši so izrezani iz filca in nalepljeni/našiti na zgornji del nogavice (ko bo premali, se bojo pa preselili še na spodnjega).
 In zjutraj so nas čakale polne nogavice z nekaj malimi darilci, mandarinami, oreški in suhim sadjem in s sveže pečenimi dišečimi parkeljni (ki jih je bil najbolj vesel oči:) Ampak to še ni vse! V dnevni sobi nas je na okenski polički čakal sam Miklavž:
 in seveda sta se z njim igrala naša dva škrata skrivačka!
 Na vse skupaj pa sta pazila dva angelčka (verjetno bo Miklavž drugo leto pripeljal še parklje, upam, da se malo uravnoteži, hehe;)
Eden je splezal na božično zvezdo, ki smo jo kupili ravno prejšnji dan... Narejen je iz ovčje preje, če koga zanima in je zeloooo enostaven.

3 komentarji:

Tina pravi ...

Kaj se je pa zgodilo z vašim Miha Klavžem? Sicer imajo pa tvoji otroci res prečudovite advente! Zelo te občudujem, da izpolniš toliko krasnih zamisli in jih deliš z nami! Meni pogosto zmanjka energije in ostane vse le pri idejah...

Tina

veri pravi ...

Joj, Tina, ne vprašaj, kak beden delež (narejeno:samo idej)a imam jaz! Groza! Meni se zdi, da mi ne rata naredit niti niti pol procenta! Sploh lani sem bila grozno neproduktivna! Upam, da bo letos boljše...
Miha Klavža je neslavno povozil Miklavž:D, na najino veliko žalost, nama je bil strašno simpatičen:). Ampak temnolaska, ki si ga je "izmislila", mu zdaj noče več tako rečt, silit je pa tudi ne moreva, maladva pa sledita in tako sva se udala v Miklavža. Glavno, da ma rad otroke:)

veri pravi ...

Sicer pa meni pomagajo škrati in vile in razna pravljična bitja... Recimo sem si želela, da bi večkrat delali kruh z malimi, ker res strašno uživajo! Ampak to izpeljat, je bila pa znanstvena fantastika - vedno je kaj vmes prišlo. Potem je škrat Kvasko tamali prinesel zvezek, kjer se vsak teden pojavi nov recept iz zdaj pridno pečemo vsak teden. Temnolaski je vila Bralinka prinesla zvezek za ilustracijo prebranih knjigic in za vsake 7 dobi darilce - pride enkrat objava o tem... Upam, da kmalu.
Moram še kake plesna in glasbena pravljična bitja aktivirat, ker to je tudi škoda, da mi ne rata:D...