06 februar 2013

Zelena vila iz knjige Vile o pogumu

Da končno objavim tudi kaj za Ronjo:). Kakor je tamala nora na škratke, je tavelika zadnje čase nora na vile. Zato so pri nas zdaj same vile (pridejo na blog pogledat v kratkem) in tudi od dedka Mraza si je zaželela vilo. Ampak seveda pri nas to ne gre kar tako: mora bit točno določena vila... Iz ene knjigice (Vile o pogumu) in to točno tazelana iz tiste knijgice, je označila v knjigi in dala zraven pisma, da bojo škratki in dedek Mraz vedeli, ko bojo prišli po pismo... 

Zdaj pa probajte točno tako vilo kupit, haha:D. No, na srečo dedek Mraz nima s tem problemov, ker škratki naredijo pač tako vilo, kot si jo otroci zmislijo:). Zeleno v tem primeru:)

Z obveznim venčkom iz listov na glavi...

Mala temnolasa modrookica je posebej naročila, da si želi, da ima vila MEHKA krila, da jo bo lahko imela za spat in je ne bo žulila (ja, ona je moja princeska na zrnu graha:D, občutljiva in nežna dušica). No, to bi tudi verjetno kar dolgo iskali po trgovinah... Ampak v bistvu je mehka krila prav lahko naredit - ta so iz debelejšega filca (ki ga dobite v Filcu v Mengšu, ali pa v nekaterih ustvarjalnih trgovincah (tam je dražji), če bo kdo iskal), ki so ga škratki prešili s sukancem za prešivavanje (debelejši in se bolj sveti, rabite pa potem tudi iglo z debelejšim ušesom, da boste to nit skozi spravili, ne da bi se ves čas šivanaj trgala - samo dobrohoten nasvet;).

Oblekica je morala imet nujno ovratniček v obliki spodnjih listov cvetka, kot v knjigici. Ta je pa narejen iz tankega zelenega filca. Sama oblekica je iz zelenega tankega platna, vila pa iz jerseya svetle krem - ala kožne barve (se ne vidi najboljše, pozimi pač ni glih svetlobe pri nas)... Lasje so volneni, obrazek pa izvezen s prejico. Vse skupaj s polnilom, sukancem in vsem materialom verjetno ne znese 2€:D. Probajte dat otroku darilo za manj kot dva evra, hehe:D. Ampak moji punci sta skromni:)

Mala je bila najprej malo presenečena, da pri nas dedek Mraz ne prinese toliko daril kot pri babi in dedu, vendar pa je to vseeno njena najljubša igračka, kar sta jih dobili to zimo, tako da očitno tudi mali vejo, da ni vedno fora v kvantiteti, hehe:D.

PS: Zdaj bomo očitno malo kombinirali škratke in vile tudi na blogu (ne samo v reali;), ker imam še en kup škratjih zadev in še par vil za objavit, samo reala me trenutno prehiteva po desni - bi bilo fino, če bi imela kakega škratka, da bi napisal kaj namesto mene in kako vilo, da bi zamahnila s paličico in uredila kake papirje... No, upanje umira zadnje, mogoče pa vile in škrati delajo po svoji najboljši moči, da je tako, kot je in bi bilo sicer precej slabše, kdo ve...

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Super zapis! Prav tako so knjige Vile pripovedujejo ... čudovite.
In še nekaj - ta igrača nima cene (pozabi na dva evra), ta igrača,ki jo je naredila ena škratovska vila za svojo princesko je neprecenljiva.

veri pravi ...

hehe, to mamo namesto Mastercarda:D.

Te knijge Vile pripovedujejo so res luštne, ilustracije so krasne, zgodbice prijazne,... Vile o pogumu je dobila Ronja, ko se je naučila vozit kolo, ker je premagala strah pred tem, da bo padla:). Imamo pa še 2 drugi in imam na listi za naslednji knjižni sejem še kakšno:).